Dođi arhiva

Evropska nedelja mladih od 24. do 30. maja

Evropska nedelja mladih od 24. do 30. maja

Evropska nedelja mladih 2021 startuje 24. maja širom Evrope, a tim povodom biće održani razni uzbudljivi događaji i inspirativne sesije sa fokusom na temu Naša budućnost u našim rukama.

Evropske nedelje mladih omogućavaju diskusiju o relevantnim temama za mlade, prikazuju mogućnosti EU u polju mladih i slave uspešne priče. To je vrhunac evropskih skupova za mlade i omladinski sektor u Evropi. Glavni organizatori Evropske nedelje mladih su Nacionalne agencije za Erazmus+ program i Evropsku inicijativu za solidarnost i Eurodesk mreža. Ove godine, Nedelja će se pretežno odvijati na nacionalnom nivou.

Svi zainteresovani mogu prijaviti svoje događaje namenjene mladima na glavnoj stranici Evropske nedelje mladih, a više o temama koje su zastupljene ove godine, pogledaj ovde.

U okviru nedelje, Fondacija Tempus organizovaće vebinar pod nazivom Iz prve ruke – o volontiranju mladih u Evropi, na kome će razgovarati sa mladom volonterkom iz Niša koja je provela nepunih godinu dana na volontiranju u nevladinoj organizaciji u Francuskoj u okviru EU programa Evropska inicijativa za solidarnost. Prisutni će iz konkretnog primera i iz prve ruke saznati koji su uslovi, gde i kako se pretražuju prilike za volontiranje, kako se može prijaviti, kako izgleda volontersko iskustvo u inostranstvu i šta ono donosi mladima.

Vebinar se održava u okviru Evropske nedelje mladih, u sredu26. maja u 16 časova, a za prijavu učešća potrebno je da popuniš kratak prijavni formular do 25. maja u 15 časova.

Pored toga, Fondacija će organizovati i vebinar posvećen Eurodesk bazi mogućnosti za mobilnost mladih u Evropi.

Više informacija pronađi na sajtu Fondacije Tompus.

Najnovije