Dođi

Vebinari: Koje su prednosti digitalnog aktivizma i koji su nam alati dostupni?

Vebinari: Koje su prednosti digitalnog aktivizma i koji su nam alati dostupni?

Alati digitalnog aktivizma su deo svakodnevice svakog aktiviste/kinje, bez presedana, za dostizanje velikog broja građana i građanki. Upravo iz tog razloga te pozivamo da učestvuješ na vebinarima koji će biti održani 26. i 27. avgusta na temu prednosti i dostupnih alata digitalnog aktivizma odnosno 30. i 31. avgusta kada ćemo govoriti o praktičnoj upotrebi ovih alata.

Digitalni aktivizam postaje sve popularniji u poslednjih nekoliko decenija, kao posledica tehničkih inovacija u oblasti masovne komunikacije. Protekla godina pokazala nam je dominaciju informaciono-komunikacione tehnologije, koje su najdominantniji medij za komunikaciju i aktivizam. Pandemija je prouzrokovala preispitivanje strategija komunikacije različitih aktera sa zainteresovanim stranama i korisnicima, a stalno rastuća ponuda alata za interakciju značajno može uticati na naš aktivistički rad i uključivanje zajednice.

Vebinari koji se organizuju predstavljaju početni korak za sve one koji implementiraju IKT i digitalne strategije u okviru svojih aktivnosti sa ciljem aktivnog uključivanja zajednice.

U četvrtak 26. i petak 27. avgusta od 12 odnosno 15h govorićemo o Digitalnom aktivizmu – njegovim prednostima i dostupnim alatima, odnosno o kratkoj istoriji digitalnog aktivizma kao i svim manama njegove upotrebe, kroz fokus na tehnologije vebinara i njihovu aktivnu primenu u zajednici u post-pandemijskom periodu.

U ponedeljak 30. i utorak 31. avgusta od 12 odnosno 15h fokusiramo se na Promovisanje aktivizma digitalne zajednice – korišćenje mrežnih alata za stvaranje pozitivnog društvenog uticaja, kroz prolazak kroz konkretne alate poput newsletter-a, digitalnih biltena i banera, anketa na internetu i njihovoj primeni u radu civilnog društva.

Neophodno je da se prijaviš OVDE, kao i da označiš koji ti od predviđenih termina odgovara. Na sam dan vebinara će ti putem imejla stići obaveštenje sa linkom za pristup.

Vebinari će trajati između 60 i 90 minuta i održavaju se na engleskom jeziku, a namenjeni su aktivistima i predstavnicima organizacija civilnog društva sa područja Zapadnog Balkana.

Izvor naslovne fotografije: pixabay.com

Najnovije