Dođi arhiva

Doživi Marko na Vračaru

Doživi Marko na Vračaru

Božidarac u saradnji sa Udruženjem Srpsko-marokanskog prijateljstva poziva te da prisustvuješ jedinstvenom događaju Doživi Maroko na Vračaru!

Događaj se održava 9. i 10. jul u dvorištu Božidarca. Glavna ideja je da se građanima približi jedna od najznačajnijih afričkih država kao što je Kraljevina Maroko.  

Na samom otvaranju posetioci će moći da vide Marokanski paviljon u okviru galerije Božidarac koju će pritom krasiti izložba posvećena Maroku. Paviljon će sadržati predmete, šoljice, tacne, garderobu koja se koristi odnosno nosi u ovoj lepoj i egzoričnoj zemlji. Na otvaranju posetioci će moći da odledaju promo film Biser Maroko, a nakon čega će biti izvedeno nekoliko numera od strane Ansambla Ratislav Blagojević i Gledanice. Nakon toga, moći ćeš da uživaš u Božidarac Language Cafe-u na kome ćeš imati priliku da vežbaš neki od ponuđenih jezika, ali i da učestvuješ na radionici francuskog jezika. 


U subotu, 10. jula na početku kreće radionica Smeh joge sa Natašom, a nakon toga moći ćeš da naučiš osnovne pokrete šaibi (shaabi) plesa, vidiš kako se priprema autentični čaj od mente, kao i urme, slatkiše, ali i i čuješ više o filozofiji ispijanja čaja kao i zanimljivostima o samoj državi Maroko.

Takođe, pripremili su i radionicu pravljanja nakita sa marokanskim motivima, kao i radionicu slikanja. Pored toga, posetioci će moći da pogledaju nezaobilani film Kazablanka. 

Broj meste za radionce je ograničen, a učešće besplatno. Prijavu možeš naći OVDE, a agendu događaja OVDE

Tekst i fotografija su preuzeti odavde.

Najnovije