Dođi arhiva

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Počinje Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu, poznatija kao ISWiB (eng. International Students Week in Belgrade) tradicionalno se po 14. put održava u glavnom gradu Srbije i okuplja preko 200 mladih iz Srbije i celog sveta.

Festival će se odrzati između 6. i 13. avgusta, a ovogodišnji slogan je #CenimSebe (#IAppreciateMe) i ima za cilj destigmatizaciju teme mentalnog zdravlja kod mladih, što predstavlja krovnu temu organizacije Svetski omladinski talas koja realizuje ovaj projekat. 

Svetski omladinski talas je omladinsko nevladino udruženje koje promoviše razvoj mladih kroz umrežavanje na lokalnom i globalnom nivou i pružajući doprinos zajednici.

Ceremonija svečanog otvaranja je prvi zvanični događaj u okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu, a ove godine će se održati u Skupštini grada Beograda, 7. avgusta sa početkom od 12 časova. Projekat će svečanim govorom otvoriti predsednica našeg udruženja, Margareta Smiljanić, predsednica SKONUS-a, predstavnici Opštine Stari grad i Vladimir Đukić, pomoćnik gradonačelnika grada Beograda. 

Country Fair (Sajam država) je događaj koji se tradicionalno održava svake godine u okviru Međunarodne studentske nedelje u Beogradu. Tokom Sajma država, svi naši učesnici, koji dolaze iz preko 60 zemalja sveta imaju priliku da predstave svoju državu i tradiciju na najrazličitije načine.

Art Night (Umetničko veče) je događaj posvećen umetnosti u svim njenim formama. Ove godine će Art Night zasijati više nego ikad, sa devet oblasti umetnosti među kojima su moda, kaligrafija, slikarstvo, muzika itd.

Poslednji dan Međunarodne studentske nedelje rezervisan je za Defile zastava. Ovaj događaj šalje važnu poruku o značaju međunarodne saradnje među mladima i promoviše vrednosti multikulturalizma i tolerancije. Ulicama Beograda, ovom prilikom vijoriće se zastave zemalje svih učesnika. Defile zastava je najšareniji događaj na Festivalu. Svi naši učesnici, volonteri i moderatori imaće priliku da prošetaju glavnim ulicama Beograda noseći zastave svojih zemalja.

Pored ovih događaja, učesnici će svakog jutra pohađati edukativne radionice i sa vrhunskim moderatorima obrađivati temu festivala sa različitih aspekata. 

Najnovije