Dođi

Upiši se u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba

Upiši se u Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba

Više od 19 generacija i preko 4000 zadovoljnih Beograđana i Beograđanki prošlo je kroz Školu trčanja Beogradskog trkačkog kluba (BRC). Ovaj autorski program nastao je 2013. godine sa ciljem promocije trčanja i fizičke aktivnosti na otvorenom i motivacije svih onih kojima je cilj da učine promenu u svom životu.  

Nova grupa BRC Škole trčanja kreće na proleće 2022-e (april) i traje do kraja septembra. Upis će se održati u subotu, 2. aprila u prostorijama Beogradskog trkačkog kluba (Tadeuša Košćuška 78, Dorćol).

O novoj sezoni škole i šta očekuje polaznike trener Beogradskog trkačkog kluba Ivan Radenković je izjavio: Sa velikim nestrpljenjem čekamo proleće i početak nove Škole trčanja. Verujem da svi želimo da izađemo napolje i treniramo pod vedrim nebom. Okupili smo sjajan trenerski tim, pripremili trenažne programe, kalendar trka i trkačkih izleta. Početak nove Škole je jako uzbudljiv događaj kako za polaznike/ce tako i za trenerski tim. Upoznaćemo se sa novim ljudima sa kojima ćemo trenirati narednih 6 meseci. To će biti period intenzivnog razvoja kondicije, pomeranja granica, druženja, unutrašnjeg rasta i međusobne podrške. Napravili smo program koji je dovoljno izazovan ali i dostižan za svakog ko želi da uđe u svet trčanja. Gde iz nedelje u nedelju, iz treninga u trening kroz lagana trčanja i vežbe, bez pritiska i stresa, neprimetno podižemo kondiciju.  Naši treninzi su mesto inspiracije, podrške, zabave, postignuća, mesto dobre energije na kome svi uživamo i uvek volimo tu da se vratimo. Imamo veliko poštovanje za sve one koji su odlučili da naprave veliku životnu promenu, za to je potrebno savladati inerciju i stare navike, imati odlučnosti i snage doći na trening i kada vam je lakše odustati. Vreme je da pripremite vaše patike za trčanje, aktivirate mišiće i pluća, otvorite srce i prepustite se jednoj od najlepših i najuzbudljivijih trka u životu.


Program Škole trčanja namenjen je apsolutnim početnicima tj. svima onima koji se dugo (ili nikada) nisu bavili nikakvom fizičkom rekreacijom. U BRC Školi trčanja, trening početničkih grupa se zasniva na miksu hodanja i veoma laganog džoginga i vežbama snage i aktivacije koje polaznike pripremaju za bezbolno bavljenje trčanjem. Za sve one koji već duže vreme treniraju (teretana, pilates, personalno…) ili već trče, na raspolaganju im stoje stručni treneri i grupe ljudi uz koje mogu da spreme npr. polumaratonsku trku ili unaprede svoju tehniku.

BRC Škola trčanja ima svoj uvodni test, razrednog starešinu (trener koji prati polaznike), trenažni program (kurikulum iz 3 faze), trening grupe, edukacije, knjigu i testove, diplomski ispit (trka od 10km ili polumaraton) i žurku da se proslave medalje!

Treninzi BRC Škole trčanja se održavaju tri puta nedeljno na više lokacija u Beogradu i traju od 60 do 90 minuta.

Upis je u toku, a više o programu Škole trčanje možeš pronaći na sajtu.

 

Najnovije