Otkrij arhiva

Održana humanitarna akcija „Oslikaj svoj ceger"

Održana humanitarna akcija „Oslikaj svoj ceger"

Erazmus studentska mreža Beograd organizovala je humanitarnu akciju oslikavanja cegera tokom koje su strani studenti koji borave u Beogradu, kao i lokalni, imali priliku da oslikaju ceger po svojoj sopstvenoj mašti i doprinesu radu socijalnog preduzeća Zvuci srca.

Hugo Laine koji inače živi u Lionu u Francuskoj, a trenutno studira na Ekonomskom fakultetu u Beogradu kaže da kada putujemo često ne možemo da vidimo probleme u jednom društvu, a svako društvo ih ima. Na ovaj način skrećemo pažnju na te probleme i drago mi što mogu i daleko od kuće da doprinesem lokalnoj zajednici, ističe Hugo.

Kafić Zvuci srca, odnosno istoimeni projekat, pokrenula je humanitarna organizacija Dečje srce sa ciljem da osposobi i zaposli mlade sa različitim vrstama invaliditeta, i tako im omogući ravnopravnu integraciju u zajednicu. U sklopu kafića nalazi se i radnja gde se mogu kupiti cegeri, majice i razni unikatni predmeti koje su dizajnirali mladi sa invaliditetom. Kafić se nalazi na Vračaru u Čuburskoj 12.

Svi se suočavamo sa različitim problemima bez obzira gde živimo i zato smatramo da je važno da svako može da kroz volonterski rad pomogne onima kojima je pomoć potrebna, zaključuje Bojana Ristić iz Erazmus studentske mreže.

Događaj je održan uz podršku Delegacije EU u Srbiji.

Najnovije