Eko (s)vest

PetkomZaBuducnost / FridaysForFuture

PetkomZaBuducnost / FridaysForFuture

Šta MI želimo?

Želimo činjenice! Mi danas nemamo informacije o stanju naše životne sredine. Svedoci smo zagađenja vazduha, vode i zemljišta, ali ne znamo koliko je stanje zaista loše i na koji način ćemo poboljšati situaciju. Zahtevamo hitnu klimatsku akciju! Želimo da Srbija donese plan za borbu protiv klimatskih promena koja će sadržati mere smanjenja emisija štetnih gasova: izvođenje projekta IME, koji je potpisan 2018. godine; plan pošumljavanja i očuvanja postojećeg zelenila i druge, nephodne mere. Tražimo uvođenje ekološkog obrazovanja na svim nivoima obrazovanja! Naše neznanje nas je dovelo do ovde, a obrazovanje nas ne sprema za budućnost. Generacije koje dolaze moraju imati znanja o životnojsredini i veštine da je očuvaju.

#FridaysForFuture je pokret koji je počeo u avgustu 2018. godine, nakon što je15-godišnja Greta Thunberg sedela pred švedskim parlamentom svakog petka tokom tri nedelje, kako bi protestovala protiv nedostatka akcije u vezi sa klimatskom krizom. Ona je objavila ono što je radila na Instagramu i Tviteru iakcija se ubrzo proširila svetom.

24.05.2019. ljudi širom sveta će izaći na ulice da se obrate donosiocima odluka širom sveta i da ukažu na rastući problem klimatskih promena, kao i da zahtevaju konkretnu akciju.

Dođite ti, tvoji prijatelji, šira i uža familija u Pionirski park u Beogradu. Pružimo podršku mladima širom sveta koji bore borbu protiv ubrzanih klimatskih promena!

Najnovije