Informiši se

Ko otvara ovogodišnji FEST?

Ko otvara ovogodišnji FEST?

FEST 2020, u organizaciji CEBEF-a, koji će se održati od 28. februara do 8. marta 2020. godine otvoriće film Otac Srđana Golubovića u Sava centru.

Svečano zatvaranje obeležiće čuveni holivudski glumac Džon Malkovič koji će izvesti muzičko-scenski performans Muzički kritičar u Kombank dvorani.

Organizatori su otkrili da će, pored Malkoviča, laureti nagrade Beogradski pobednik za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti biti i Kosta Gavras i jedna od najvećih glumica s ovih prostora – Mira Banjac.

Fest, 48. po redu, biće u znaku legendarnog glumca Bekima Fehmijua, koji je preminuo pre deset godina, a u skladu s tim omažom je i ovogodišnji slogan Skupljači emocija.

Umetnički direktor Jugoslav Pantelić priredio je 96 premijernih filmova svrstanih u različite programe: Glavni takmičarski, Glavni van konkurencije, Fokus Fest, Gala, Fest klasik, Fest 48, Specijalne projekcije i Fest fokus van konkurencije.

Karte za 48. Fest biće puštene u prodaju 25. januara na blagajnama svih dvorana, kao i online. Prvih sedam dana prodaje predviđeno je 10%  popusta na komplete karata i online.

Tekst je preuzet odavde, a fotografija ovde

Najnovije