Pokreni se

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu

Međunarodna studentska nedelja u Beogradu


Na opštu srežu svih nas, Beograd će i ove godine po osmi put biti domaćin Međunarodne studentske nedelje u Beogradu (International Student Week in Belgrade – ISWiB) koja će se održati od 13. do 20. jula. Pod ovogodišnjim motom „Sinergija radi promene“, ovaj studentski festival će okupiti oko 200 studenata iz zemlje i inostranstva.

Studentska organizacija "Svetski omladinski talas" trudi se da svake godine kroz ovaj projekat podstakne mlade ljude da naprave promenu u društvu u kojem žive, motivišući ih da udruže svoju volju i energiju! Studenti širom Evrope i sveta će učestvovati na različitim radionicama, diskusijama, predavanjima, kao i kulturnim i zabavnim događajima. Na festivalu će svaki učesnik steći bolji uvid u najveće društvene probleme današnjice, a potom će udruženim snagama probati da dođu do realnih i održivih rešenja za date probleme. Na finalnim prezentacijama će izložiti proizvod svog rada tokom festivala, koji će primeniti i u svojim zajednicama. ISWiB želi da podstakne mlade ljude da razvijaju svest o roblemima današnjeg društva i da razmišljaju o rešavanju istih.

Učesnici mogu učestvovati u jednoj od devet različitih radionica. Svaka od njih će na zaseban, kreativan i neuobičajen način pristupiti podizanju svestu o postojanju različitih društvenih problema:

 Big City Trouble →Problem: urbani (gradski) problemi;
 I Can Do IT →Problem: nezaposlenost mladih;
 CSI: Case Study Investigation →Problemi u korporativnom i biznis sektoru;
 Redesigning Humanity →Problem: deca bez roditeljskog starateljstva;
 Creative Lobbying →Problem: (qnti)korupcija;
 Sex (in)tolerance →Problem: rodna i seksualna netolerancija;
 Play Against the Hate →Problem: govor mržnje/sloboda govora;
 Capture the Smile →Problem: ugrožene socijalne grupe;
 Bio-Hacking →Problem: Organska hrana, GMO, „Gerila“ baštovanstvo.

Ko može da učestvuje?

Svi studenti koji studiraju na jednom od evropskih univerziteta ili koji su skoro završili svoje studije, mogu se prijaviti da učestvuju na ISWiB festivalu. Sve oblasti studiranja su dobrodošle.

Troškovi festivala:

Cena festivala za strane studente je 100€ (troškovi hrane, smeštaja i radioničarskog materijala), dok je cena za domaće studente 40€ (troškovi hrane i radioničarskog materijala). Putne, vizne i sopstvene troškove učesnik festivala pokriva sam.

Ako želiš da učestvuješ na ovogodišnjoj studentskoj nedelji u Beogradu, prijavi se ovde. Rok za prijavu je 30. april. 

Fotka je odavde.

 

Najnovije