Dođi arhiva

Aril Brikha Live u klubu „Drugstore“

Aril Brikha Live u klubu „Drugstore“

Tehno inovator poreklom iz Irana – Aril Brikha, nastupiće 7. aprila u klubu „Drugstore“.

Iste večeri u klubu će biti i veterani srpske elektronske muzičke scene – Boža Podunavac i Dušan Kačarević.

Preselivši se u Švedsku kao dete, Aril Brikha je rano razvio interesovanje za elektronsku muziku. Depeche Mode, Front 242 i Jean-Michel Jarre samo su neka od imena koja su ga uvukla u svet elektronske muzike.

Iako su se njegovi producentski počeci poklapali s periodom jake popularizacije minimala u Švedskoj, Brikha je uspeo da pronađe zainteresovane etikete i da objavi svoju muziku, koja je već tada mogla biti okarakterisana kao Detroit techno.

Ipak, ubrzo je shvatio da njegov rad ne odgovara švedskim i evropskim label-ovima, pa je poslao demo „Transmat“ etiketi Derricka Maya. „Transmat“ je na ovaj način došao do njegove muzike i objavio EP „Art of Vengance“, na kome se nalazi sada legendarna traka „Groove La Chord“.

Aril Brikha – nezavisno od trendova

A šta je njegova muzika? Da li je tehno? House? Deep house? Ona je i sve i ništa.

Prevazilazeći muzičke žanrove, Brikha je protekle dve decenije beskompromisno gradio svoj producentski put, nezavisno od trendova, pozicionirajući se na globalnoj sceni kao jedan od većih inovatora.

Proteklih godina nastupao je isključivo live stalno unoseći inovacije u svoje trake, a, kako i sam kaže, trenutno je u procesu povratka hardveru posle decenije oslanjanja na softver tokom sviranja uživo.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije