Dođi arhiva

ARTEDU 12 / Petodnevna kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti

ARTEDU 12 / Petodnevna kreativna radionica o savremenoj vizuelnoj umetnosti

Od 1. do 5. februara u Kulturnom centru Beograda organizovaće se ARTEDU 12 - petodnevnu kreativnu radionicu o savremenoj vizuelnoj umetnosti.

Priča se o tome šta se sve interesantno dešava u savremenoj vizuelnoj umetnosti i kako da osmislite, realizujete i predstavite vaš umetnički rad!
Program se sastoji od kratkih predavanja (primeri iz oblasti slikarstva, fotografije, filma, stripa, animacije, street arta), diskusija i praktičnog rada. Na kraju radionice biće organizovana i izložba radova učesnika. 

Osnova programa je kreiranje karaktera iz stripa/animiranog filma, koji polaznici tokom radionice koriste u različitim medijima i kontekstima. Kroz različite tehnike crtanja, crtanje na majicama bojama za tekstil, fotografiju, kratke video forme - u kreativnoj atmosferi Kulturnog centra Beograda istražujemo na koje je sve načine moguće iskazati stavove i emocije jezikom savremene umetnosti.

Radionicu vodi Ana Nedeljković, vizuelna umetnica.
Ana je diplomirala i doktorirala na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu. Autorka je Zlih Devojčica i Zečeva Bez Mozga. Njen animirani film Rabbitland koji je radila zajedno sa Nikolom Majdakom Jr. nagradjen je Kristalnim medvedom na Berlinalu, prikazan je na preko sto festivala širom sveta i osvojio je brojne nagrade. U Kulturnom centru Beograda uređuje i vodi edukativne programe.

Više o njenom radu na www.ananedeljkovic.com

Radionica je namenjena mladima od 15 do 22 godine. Broj polaznika je ograničen. Program je besplatan, sav materijal obezbeđen, a neophodno je prijaviti se na OVOM linku.


Organizatori programa su Kulturni centar Beograda i udruženje „Artedukacija“, a program je podržan od Sekretarijata za sport i omladinu Beograda.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

Najnovije