Dođi arhiva

Panel diskusija: Regionalna saradnja i politička participacija mladih u regionu

Panel diskusija: Regionalna saradnja i politička participacija mladih u regionu

Krovna organizacija mladih Srbije zajedno sa Institutom za saradnju i razvoj sa sedištem u Tirani, u okviru regionalne inicijative Western Balkans Youth Cooperation Platform (WBYCP) organizuje panel diskusiju Regionalna saradnja i politička participacija mladih u regionu.

Panel diskucija je zakazana za sredu 19. jun od 18h do 19:30h na šestom spratu Beograđanke (Gnezdo). Western Balkan Youth Cooperation Platform (WBYCP) je inicijativa Instituta za saradnju i razvoj iz Tirane(Albanija) koja je podržana od strane Hanns Seidel Foundation. Glavni cilj Platforme jeste da obezbedi razmenu informacija i dobrih praksi između nevladinih organizacija i mladih, kako bismo što bolje sarađivali, ostvarivali partnerstva i stvarali dobre javne politike i prakse za budućnost. Platforma treba da poveže mlade iz regiona i ukazujući im na slične probleme sa kojima se susreću, pruži okvir za zajedničko delovanje u podsticanju participacije kod mladih.

Biće reči o...

U fokusu panel diskusije je politička participacije mladih u regionu. Putem regionalne saradnje želimo da podstaknemo diskusiju među mladima o njihovom aktivnom učešću u donošenju odluka. Postavlja se pitanje šta znači akivna participacija mladih? Da li govorimo samo o redovnom izlaženju na izbore ili pak aktivna participacija predstavlja još neki vid aktivizma i participacije? Aktivno političko učešće ostvaruje se i kroz članstvo u političkim partijama međutim postavlja se pitanje kakav je položaj mladih u ovakvim oblicima političkog organizovanja.

Na panelu ćemo govoriti o trenutnom nivou regionalne saradnje mladih u regionu kao i faktorima koji na taj nivo utiču, kakav je odnos podmladaka političkih partija sa mladima i kako ga unaprediti a imaćemo i priliku da se upoznamo sa indexom političke participacije koji će nam predstaviti Bojana Jevtović iz fondacije Ana i Vlade Divac. Pored Bojane, na panel diskusiji učesvovaće Lorela Marku, menadžerka projekata Instituta za saradnju i razvoj,  Branka Vuković, internacionalna sekretarka omladine Demokratske stranke i Nikola Stavrov predsednik Mladi LDP. 

Za sve one zainteresovane da prisustvuju događaju, panel će se voditi isključivo na engleskom jeziku.

Informacije o događaju preuzete su odavde.

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije