Festival skejtborda i umetnosti u Beogradu

Od 12. do 15. septembra 2019. biće održano prvo izdanje festivala skejtborda i umetnosti u Beogradu – Samit nesvrstanih.

U toku četiri dana produženog vikenda Beograd će biti mnogim skejtborderima centralno mesto na Balkanu, a najbolje daske će ujedinjeno voziti ulicama grada.

Samit nesvrstanih je pre dve godine nastao kao ulično skejt takmičenje, a prerastao je u četvorodnevni festival obogaćen izlagačkim radom, filmskim projekcijama, muzičkim programom kao i DIY i video – foto radionicama. Samit nesvrstanih je jedinstveni festival multimedijalnog sadržaja koji okuplja najbolje skejtere, umetnike i brojne goste iz Evrope i sveta.

Program traje od jutarnjih do kasnih večernjih časova na različitim lokacijama u gradu: Kvaka 22, Dom omladine Beograda, Dorćol Platz, klubovi Dim i Drugstore. Svakodnevne radionice koje počinju u podne vodiće Tomaš Šantl i Raul Žgomba (foto – video radionica) i Boldrider Crew (DIY).

Večernji program je multimedijalnog karaktera (izložbe, projekcije, muzički program) i dešava se na više gradskih lokacija (izlagači: Soy Panday, Glen Fox; filmovi: Ye Olde Destruction, Indian Express; bendovi: Sveta pseta, Ne tamo).

Centralni događaj festivala je skejt takmičenje 14. septembra; vozi se kroz grad sa fokusom na dve lokacije: Trg Slavija, Savski kej (kod Zappa barke).

Samit nesvrstanih vožnjom ulicama i trgovima Beograda vraća skejtbordingu njegov inicijalni urbani stil, a slavljenjem lepote uspešnog trika umesto individualnog pobednika vraćamo se prvobitnom sportskom duhu.

Ideja koja objedinjuje sva četiri dana Samita Nesvrstanih je da se prenese znanje, iskustvo i ljubav iz svakog segmenta skejt kulture proleterima kojima je skejt svakodnevnica, ali i da se skejt subkultura predstavi publici koja je susreće po prvi put.

Detalji programa, dostupni su ti na OVOM linku.

Informacije o događaju kao i propratna fotografija preuzete su odavde.

10. Sep 2019.
Uredništvo
Poslednji tekstovi