Prvi 4.0 FEST

Da li će nas sve zameniti roboti? Bez koga od nas će tržište lako, a koji poslovi će postati nezamenljivi? 4.0 FEST daje odgovore na ova, ali i na brojna druga pitanja i predstavlja pravila igre na tržištu rada u narednih pet kalendarskih godina - period relativno predvidiv sa stanovišta razvoja tehnologije.

Inicijalna ideja je da 4.0 FEST bude veliki i revolucionarni iskorak u informisanju i obrazovanju naše omladine. Kako se nedoumica oko izbora profesije i usmeravanja najpre sopstvene, a potom i sve ostale dece, redovno javlja shvatili smo da nikada nismo ozbiljno napravili projekciju, a ni studiju o tome šta ih očekuje u godinama kada oni završavaju svoje škole i kada definitivno ulaze u svet odraslih.

4.0. FEST prestavlja početak kreiranja onoga što godinama nismo imali – zbornog mesta za informisanje mladih ljudi o tome šta ih čeka u bliskoj budućnosti. Koje su to tehnike kojima će morati da ovladaju kako bi bili aktivni i aktuelni na tržištu znanja? Koje su veštine i osobine potrebne za obavljanje delatnosti koje Industrija 4.0 zahteva? Koje su to profesije koje će nestati, koje nastati, a koje će zahtevati potpunu transformaciju?

Učesnici festivala putem prezentacija u formi okruglog stola i u okviru festivalskih sektora prezentuju svim posetiocima spektar zanimanja i najtraženijih veština u okviru svoje grane privrede, a posetiocima biće omogućena razmena znanja i iskustava sa učesnicima festivala. Glas mladih i vodič kroz festival je sjajni mladi glumac Nikola Stanković. Večernji program festivala rezervisan je za muzičke nastupe i prezentacije zanimanja u okviru industrije zabave. Tokom dva festivalska dana nastupiće Goran Ferenc, elektro inženjer i izumitelj prve laserske harfe na našim prostorima, plesna grupa 2hot4stage, DJevi Aleksandar Bojović i Lea Davogić, dok će festival zatvoriti sjajni beogradski bend Irie FM.

Na festivalu učestvuju RTS planeta, kao predstavnik medija budućnosti, Mašinski fakultet Univerziteta u Beogradu kao predstavnik STEM sektora, kompanija Asseco SEE kao predstavnik IT sektora, advokata Uroš Radenković kao predstavnik pravnog sektora, Bagel Bejgl-a (NVO Atina) kao predstavnik proizvodnje hrane budućnosti, Recan fondacija kao predstavnik ekološkog sektora, delegacija Evropske unije u Srbiji u okviru kampanje #EU za tebe, Portal Gaming World koji pomera granice u gejming industriji i Singidunum Univerzitet, a biće organizovan i sektor za osnovce u okviru kog će učestvovati izdavačka kuća JRJ Moj izdavač i KidHub.

4.0 FEST otvara svim posetiocima zainteresovanim za promene na tržištu rada brojne mogućnosti i daje šansu da se relevantne informacije saznaju iz prve ruke!

Festival je realizovan uz podršku Kabineta ministra za inovacije i tehnoloski razvoj, a ulaz je potpuno besplatan za sve aktivnosti!

Našu internet prezentaciju možete pogledati na OVOM linku.

 

30. Sep 2019.
Uredništvo
Poslednji tekstovi