Zabava

Gde studenti iz Srbije najčešće idu na letovanje?

Gde studenti iz Srbije najčešće idu na letovanje?

Gde studenti iz Srbije idu na letovanje?

Uskoro će leto a sa njim i predah za studente koji su bili vredni tokom ispitnih rokova, pa žele sebe da počaste nekom egzotičnom destinacijom. Bilo da si željan/a lenčarenja na plaži, bilo da si mlada osoba željna avanture i istraživanja ili student željan dobrog provoda, ove letnje destinacije nude za svakog po nešto.

Budva je turistički biser Jadrana

Ovaj divan primorski grad se nalazi na lepom, plavom Jadranu u krševitoj Crnoj Gori. Područje oko grada, duž obale je Budvanska rivijera - centar crnogorskog turizma, poznata po peščanim plažama i noćnom životu. Na ovom malom, kamenitom poluostrvu ukrstile su se mnoge kulture i svaka je ostavila svoj zapis. Danas je Budva grad teatra, festivalski grad, mondensko letovalište i prestižna tačka na turističkoj karti Evrope.

U letnjem periodu otvoren je veliki broj poznatih klubova (Raffaello, Ambijent, Maltez itd.) i diskoteka (Top Hill, Trokadero itd.) u kojima gostuju gotovo sve poznate muzičke zvezde iz regiona. Ova mesta pružaju dobru atmosferu, odličnu muziku, moderni ambijent, i ljubazno osoblje čijom brzinom usluge će te biti zadovojni. Ovaj grad je poznat i po raznovrsnoj ponudi vodenih sportova. Osim vožnje na banani i gumi, mladi mogu još isprobati jet ski, tube, parasailing, kao i ronjenje i upoznavanje Budve iz druge perspektive.

Činjenica je da je Budva idealno mesto za sve, kako za mlade koje žele da upoznaju njeno vredno kulturno i istorijsko nasleđe tako i za studentariju željnu da svoje baterije napune dobrim izlascima i fenomenalnim žurkama do ranih jutarnjih časova.

Pravi raj za studente je Grčka Evia

Evia ili Evbeja, je drugo po veličini ostrvo u Grčkoj smešteno u Egejskom moru. Odnedavno je postalo i jedno od najpoželjnijih meta letnje destinacije. Glavni grad ostrva Evia je Halkida ili Halkis. Veliki deo ovog prelepog ostrva je nenaseljen. Bogato je netaknutom prirodom, prošaranim pejzažima skrovitih, zavučenih, divljih plaža, gustih šuma četinara kao i kristalno čiste morske vode. Kada su u pitanju cene smeštaja koje su za mlade turiste iz Srbije veoma pristupačne, letovanje na Eviji spada u jeftinija kada je Grčka u pitanju. Pored samog smeštaja, cene hrane i pića su takođe veoma pristupačne.

Dnevne žurke sa uvek prisutnim DJ-evima pripremaju mlade za noćni provod. Što se tiče noćnog života, on najviše buja u Halkidikiju, gde su prisutni prelepi barovi i noćni klubovi sa žurkama koje su tematske i traju od sumraka do svitanja. Postoji čitav spektar rаzličitih аktivnosti u kojima mladi mogu dа uživаju. Tu je plаninаrenje u području Dirfosa kao i šetnje planinom Ohi, koje predstavlja neverovatno i nezaboravno iskustvo. Sportovi nа vodi, jаhаnje, plаninski biciklizаm, odlasci na razne izlete i mnogi drugi, samo su deo aktivnog uživanja koje ovo ostrvo pruža. Pored toga, Eviа tаkođe dаje sаvršen аmbijent zа posetioce koji jednostаvno žele dа leže nа plаži i opuste se uz šum talasa divnog Egejskog mora.

Španija je zemlja koja obećava

Kada je reč o letnjim destinacijama za mlade, pored Grčke Evie izdvaja se i Kraljevina Španija. Mami ih svojim prirodnim lepotama, kulturnim bogatstvima Barselone koju krase zgrade unikatne arhitekture poznatog Gaudija, živopisnim dugačkim plažama Galicije i fenomenalnim mestima za zabavu poput famozne Ibice.

Ljoret de Mar je letovalište koje se nalazi u centralnom delu španske turističke regije Kosta Brava. Sem što pruža savršene uvale i plaže kao iz raja, Ljoret odiše izuzetnom atmosferom i zabavom. Ovaj turistički centar ima reputaciju party destinacije. Klubovi u Ljoret de Maru su brojni, i često je mala razlika između toga šta okarakterisati kao noćni klub, a šta kao bar na plaži, tako da mladi često počnu sa dnevnom, a završe sa noćnom žurkom. Tropics Disco je verovatno najpoznatiji klub u Ljoret de Maru. Ne samo što je odličan klub već zaista ugošćuje najveće svetske muzičke zvezde, DJ-ve, pevače i repere. Pored Tropics-a , tu su i St Trop' Disco, Londoner ili Colosseus, Queen Vic stvoreni za lude dnevne žurke i pena party-je. Španija poseduje ravnotežu između dobrog provoda, prirodnih lepota i kulturnog bogatstva te predstavlja odličnu destinaciju za sve a posebno za mlade srpske sudente.

Krit je ostrvo nestvarne lepote i srdačnih ljudi.

Krit je prestižna turistička destinacija, ostrvo koje se ponosi lepotom Herakliona. Ono je najsunčanije i najveće ostrvo Grčke i peto po veličini u Mediteranu, čije obale zapljuskuju Egejsko, Libijsko i Jonsko more. Poseduje savršenu klimu, odiše živopisnim lukama i najčistijim obalama u Evropi. Krit predstavlja i više nego fascinantan spoj prošlosti i sadašnjosti. Ostrvo je podeljeno u četiri regije. Regija Hanja se proteže na zapadu ostrva. Istoimeni grad je nekada bio glavni grad ostrva, a danas je prelep turistički centar koga karakterišu uske ulice prepune taverni i prodavnica suvenira.

Mesta Malia (zvano ”britansko” letovalište) i Stalis su omiljena među mladima koji žele da đuskaju do ranih jutarnjih sati. Ova mesta su sve veća konkurencija Ibici i Magalufu. Decenijama unazad ih posećuju Britanaci, Holanđani, Nemaci, a poslednjih godina i sve veći broj mladih srpskih turista i studenata, koji osim dobrog noćnog provoda traže i mesto koje može pružiti povoljne aranžmane, različit asortiman pića i žurke koje traju 24h. 

Spajanje nebeskog plavetnila i beskrajno plavog mora grada Hersonisosa je prvo što ćete ugledati kada se budete vraćali iz dobrog noćnog provoda. Većina noćnih klubova i barova nalazi se uz samo more i šetalište, dok se jedan deo nalazi i na glavnom gradskom putu.

Krit je ostrvo gde na jednom mestu mogu biti spojeni prelepa priroda, zelenilo, plaže sa belim peskom i prozirnom tirkiznom vodom, prijatna klima ali i slikoviti gradovi, skrivena sela i sadržaji za provod.

Ove letnje destinacje su idealne za svakog, a najviše za mlade srpske studente.

Kako bi se napunili energijom, adrenalinom i zadovoljstvom ove letnje destinacije će zadovljiti sve potrebe mladih studenata, tako da spremni i ispunjeni mogu da krenu u nove borbene pohode na knjigu.

Autor: Vladan Medaković

Fotografija je preuzeta odavde.

Najnovije