Zabava

Knjige
09. Dec 2018.
Jedan od najlakših načina da pametno iskoristiš vreme jeste čitanje knjiga. Još su stari Grci književnost smatrali najlepšom i najuzvišenijom, a njena lepota se očuvala do danas.
Pročitaj više
Fur Free Friday
30. Nov 2018.
Još od 1986. godine svakog poslednjeg petka u novembru, u mnogim zemljama širom sveta obeležava se Međunarodni dan borbe protiv trgovine prirodnim krznom. Ovaj događaj je poznat pod nazivom Fur Free Friday.
Pročitaj više
Lejla
05. Nov 2018.
Završen je još jedan, 63. po redu, beogradski sajam knjiga. Sajam uvek predstavlja priliku da se upoznamo sa svim autorima koje volimo, ali i da otkrijemo neke nove koje ćemo tek zavoleti. U moru korica, stranica, romana, stihova, reči i rečenica, odabrala sam da prezentujem baš Lejline. Zato ćemo danas pričati o Lejli Kašić.
Pročitaj više
Ajfelov toranj Francuska
04. Nov 2018.
Engleski, španski, francuski, kineski, švedski... – koliko jezika znaš, toliko vrediš.
Pročitaj više
OUIJA
03. Nov 2018.
Davne 1890. godine Elijah Bonds doprineo je svetu izumom koji će promeniti živote mnogih. Reč je o Ouija tabli koja je osmišljena kao zanimljiva igra koja bi trebalo prekratiti vreme. Ipak, ova igračka koja proriče sudbinu vremenom je stekla veoma neobičnu reputaciju.
Pročitaj više
Meksiko
31. Oct 2018.
Da li se spremaš za praznik koji dolazi? Hoćeš li i ove godine biti deo tradicije koja se obeležava od davnina? Očekuješ da Noć veštica u obliku izdubljene svetleće bundeve zakuca na tvoja vrata, ali znaš li na koji se način ovaj praznik obeležava u svetu? Možda si se nekada i zapitao/la, ali sada je vreme da saznaš kako se ovaj dan obeležava u drugim državama - konkretno u Meksiku!
Pročitaj više
28. Oct 2018.
Kritična masa je biciklistički događaj koji postoji još od septembra 1992. godine, kada je prvi put u San Francisku održan pod imenom „Cummute clot“.
Pročitaj više
Student
19. Oct 2018.
Oktobar je mesec brucoša. Tih dana gradovi vrve od mladih studenata koji su otpočeli novu epizodu svog života. Početku fakultetskog obrazovanja predstojao je tromesečni odmor koji je poznat kao najduži raspust ikada. Upis na većini fakulteta je početkom jula, a nakon toga studenti prvih godina imaju slobodno vreme do 1. oktobra.
Pročitaj više
Stevan Daničić
05. Oct 2018.
Koliko često imaš priliku da čuješ za mladu osobu koja je svojim talentom, ali pre svega velikim radom i trudom, uspela da ostvari ono na čemu mnogi rade celoga života? Stevan je pravi dokaz da je nebo granica, a da život zaista piše romane.
Pročitaj više
La Haine 1
02. Oct 2018.
,,Mržnja'' je film iz 1995. godine, rađen u crno-beloj tehnici (fun fact: naknadno je postao takav).
Pročitaj više