BOŠ za mlade

Projekat WEBWORK za veću zapošljivost mladih

Projekat WEBWORK za veću zapošljivost mladih

Prvi sastanak partnera u okviru regionalnog projekta “WEstern Balkans youth Works(s)“ (WEBWORK) održan je od 26. do 28. jula 2016. godine u Sarajevu, Bosni i Hercegovini. Ovim sastankom je i zvanično otpočeo projekat koji se tiče zapošljivosti mladih na Zapadnom Balkanu. 

Projekat WEBWORK predstavlja regionalnu inicijativu šest organizacije koje se bave problemom zapošljivosti mladih, a koja ima za cilj kreiranje regionalnog portfolija sa ključnim veštinama i kompetencijama koje su potrebne mladima radi lakšeg pronalaženja posla. Portfolio je namenjen omladinskim radnicima koji deluju u oblasti zapošljivosti mladih. Ideja je i da se kroz treninge u okviru projekta ojača kapacitet omladinskih radnika, kako bi lakše pomogli mladima koji traže posao.

Projekat WEBWORK sprovodi Beogradska otvorena škola u saradnji sa pet organizacija iz regiona: Udruženje za mlade Alfa Albona iz Hrvatske, Centar za interkulturalni dijalog iz Makedonije, Institut za razvoj mladih KULT iz Bosne i Hercegovine,  Albanski centar za populaciju i razvoj iz Albanije i Centar za građansko obrazovanje iz Crne Gore. Projekat se finansira od strane Erasmus+ programa, u okviru KA2 komponente, Balkan Youth Window, a aktivnosti na projektu biće realizovane u periodu od jula 2016. do jula 2017. godine

Više informacija o samom projektu možeš pročitati na linku.

Najnovije