BOŠ za mlade

BOŠ raspisuje konkurs za učešće mladih u programu radnih praksi

BOŠ raspisuje konkurs za učešće mladih u programu radnih praksi

Pozivamo mlade sa teritorije Srbije, da se prijave za učešće u programu kvalitetnih radnih praksi koji realizuje Beogradska otvorena škola (BOŠ) u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije, a uz podršku Ministarstva omladine i sportaSolidar Suisse – Kancelarije u Srbiji, kao i Američke privredne komore (AmCham).

Program praksi se sprovodi drugu godinu za redom u okviru projekta „PRAKSAM II – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“. Kroz prošlogodišnji program je prošlo 30 mladih ljudi, u 16 privrednih subjekata iz 6 mesta u Srbiji, od kojih je 12 tokom prakse ili neposredno nakon završetka dobilo zaposlenje, a još 10 je nastavilo praksu.

Program #PRAKSAM je razvijen u skladu sa konceptom kvalitetne stručne/radne prakse. Insistira se na primenjivanju standarda kvaliteta za realizaciju praksi, kako bi mladi stekli priliku da se brzo i efikasno uključe na tržište radne snage i postanu konkurentni na tom tržištu. Drugim rečima – da lakše i brže dođu do željenog posla!


KONKURS je otvoren za motivisane mlade koji žele da steknu kvalitetno radno iskustvo kroz praksu u privrednim subjektima širom Republike Srbije. Pored prilike za učenje i sticanje radnog iskustva, Beogradska otvorena škola će mladim praktikantima obezbediti i skromnu novčanu nadoknadu u iznosu troškova toplog obroka i lokalnog prevoza, dodatne obuke o radnoj etici i upravljanju karijerom, kao i mogućnost za profesionalno povezivanje i umrežavanje. Svakom od izabranih praktikanata će biti dodeljen mentor/i iz privrednog subjekta u kojem se realizuje praksa.

Otvorene su praktikantske pozicije u 19 kompanija iz 6 mesta. Praksa traje 4 meseca – u periodu od novembra/decembra 2016. godine do kraja marta meseca 2017. godine.

Najnovije