BOŠ za mlade

Poziv na konferenciju „PRAKSAM – program kvalitetnih praksi“

Poziv na konferenciju „PRAKSAM – program kvalitetnih praksi“

Beogradska otvorena škola te poziva na konferenciju „PRAKSAM – program kvalitetnih praksi“ na kojoj će biti predstavljeni rezultati i efekti projekta „PRAKSAM – Uvođenje mladih u svet rada kroz radne prakse“ koji je finansijski podržalo Ministarstvo omladine i sporta, a koji je realizovala Beogradska otvorena škola u partnerstvu sa Privrednom komorom Srbije i Američkom privrednom komorom. Tokom 2016. godine u programu učestvovalo je ukupno 15 kompanija koje su angažovale 28 praktikanata. Detaljniji rezultati projekta će biti predstavljeni na samoj konferenciji.

U uvodnom delu konferencije prisutnima će se obratiti visoki predstavnici Ministarstva omladine i sporta, Beogradske otvorene škole, Američke privredne komore i Privredne komore Srbije. Svoja iskustva o učešću u programu prakse predstaviće nekoliko poslodavaca i praktikanata, dok će se u okviru dva panela diskutovati o Kvalitetnim radnim praksama u viziji sistema dualnog obrazovanja i Značaju selekcije i „onboarding“ programa za uspešne prakse.

Analiza efekata programa PRAKSAM koji je realizovan 2015. godine pokazala je da je osam meseci po završetku projekta oko 76% praktikanata zaposleno, dok je njih 7% nastavilo praksu/usavršavanje, odnosno školovanje. Navedeni podaci pokazuju da kvalitetno organizovane radne prakse direktno utiču na povećanje zapošljavanja mladih. Kako bi se osigurali pozitivni efekti programa praksi neophodno je insistirati na određenim standardima kvaliteta. Šta su elementi kvalitetnih praksi, šta to znači za mlade u programu kao i za kompanije, neka su od pitanja o kojima ćemo razgovarati na konferenciji.

Učesnici će biti predstavnici kompanija, državnih institucija, kancelarija za mlade, poslovnih udruženja, univerzitetskih centara za razvoj karijere, omladinskih udruženja, studentskih organizacija, studenti, praktikanti, eksperti, mediji i šira zainteresovana javnost.

Konferencija „PRAKSAM – program kvalitetnih praksi“ se održava u ponedeljak 24. aprila u Startit centru, Savska 5, Beograd sa početkom u 10 časova. Plan rada možeš pogledati OVDE.

Najljubaznije te molimo da svoje učešće na konferenciji potvrdiš do petka 21. aprila popunjavanjem onlajn formulara OVDE. Za sve dodatne informacije možete se obratiti Bojani Jevtović putem imejl adrese puz@bos.rs ili kontakt telefona: 011 3061 341.

Najnovije