BOŠ za mlade

Poziv za učešće u obuci o inkluzivnim aktivnostima u slobodno vreme za mlade

Poziv za učešće u obuci o inkluzivnim aktivnostima u slobodno vreme za mlade

Beogradska otvorena škola te poziva da uzmeš učešće u jednodnevnoj obuci namenjenoj mladima koji rade sa mladima i za mlade. Učešće u obuci je besplatno i organizator pokriva sve troškove prevoza za učesnike koji nisu iz grada u kome se održava obuka i koji se prijave do naznačenog roka. Obuka je planirana za 27. 06. 2019 u Beogradu (Masarinkova 5) i 29. 06. 2019. u Nišu (Davidova 2a). 

Slobodno vreme je vreme kada mladi ljudi mogu razviti veštine, brinuti se o svom zdravlju, pobeći od stresa i sklopiti nova prijateljstva. Međutim, kada su u pitanju mladi sa invaliditetom, njihove mogućnosti da u potpunosti učestvuju u slobodnom vremenu ili da uživaju u njemu mogu biti ograničene.

Zbog toga, obuka ima za cilj da unapredi znanja i veštine mladih koji rade sa mladima i za mlade u oblasti osmišljavanja i realizacije inkluzivnih aktivnosti za kvalitetno provođenje slobodnog vremena za sve mlade ljude.

Obuka se održava se u okviru projekta koji se realizuje u saradnji 6 organizacija iz Srbije, Bugarske, Belgije i Austrije. Beogradska otvorena škola je član konzorcijuma partnera na projektu. Počev od septembra 2017. godine partneri, koji čine univerzitet, asocijacija profesionalaca koji rade sa osobama sa invaliditetom i udruženja volontera zajednički su radili na kreiranju vodiča i priručnika za omladinske radnike u vezi sa inkluzivnim aktivnostima u slobodno vreme i rekreativnim aktivnostima za mlade, kao i na aplikaciji za mobilni telefon sa savetima i alatima za procenu veština u ovoj oblasti. Materijale možeš pogledati na veb-sajtu projekta.

Očekujemo da se učesnici obuke u periodu do 31. jula 2019. godine na neki način, koji oni smatraju najadekvatnijim, isprobaju u radu sa mladim ljudima materijale koji će biti predstavljeni na obuci, te da o tome ukratko izveste BOŠ tim. 

Prijave se vrše popunjavanjem prijavnog formulara dostupnog OVDE.

Za sva pitanja možeš se obratiti na imejl adresu: puz@bos.rs ili pozivom na broj +381 63 316346.

Najnovije