BOŠ za mlade

Do novih znanja kroz novi broj Biltena

Do novih znanja kroz novi broj Biltena

Sećaš se da smo pričali o tome kako da do željenih vesti dođeš na samo jedan klik? Podsetili smo se da Beogradska otvorena škola na mesečnom nivou objavljuje biltene sa važnim pregledima događaja u pojedinim oblastima.

Jedan od mesečnih biltena nosi naziv Progovori o pregovorima i to je elektronski bilten koji te upoznaje sa procesom pristupanja Srbije Evropskoj uniji. Bilten prati čitav proces, prenosi najvažnije vest i pruža ti kvalitetne analize o najvažnijim dešavanjima svakog meseca.

Kako je vanredno stanje u našoj zemlji i dalje na snazi, a mnoge države još uvek pogođene pandemijom, novi broj biltena bavi se uticajem i posledicama novog virusa. Kako je ovaj virus uticao na zemlje članice EU? Da li je EU pokazala dovoljnu meru solidarnosti prema državama kandidatima za članstvo? Na kakve anomalije nam je virus ukazao? Odgovore možeš saznati u novom broju biltena, koji se, takođe bavi i postkovid periodom i ulogom države u skorijoj budućnosti. Situacija koja je zadesila našu zemlju i čitav svet pogodila je sve sfere društva i ona još uvek traje, ali treba na vreme postaviti pitanje šta posle i početi sa traženjem odgovora.

Bilten se bavi i temama o položaju migranata tokom trajanja krize i njenim uticajem na životnu sredinu, a ono što ti može posebno biti interesantno jeste analiza o položaju mladih, njihovim pravima i budućnosti. Kako omladinske politike Saveta Evrope i EU utiču na mlade i koji su njihovi ciljevi? Kako će izgledati svet nakon borbe sa COVID-19, odnosno gde su tu mladi? Zašto je, kada su mladi u pitanju, nesigurna budućnost jedino što je sigurno?

Ukoliko si se nekad zapitao/la ko pored nacionalnih država daje smernice za borbu za prava mladih i na koji način aktivnosti ovih evropskih organizacija mogu poboljšati položaj mladih, o svemu ovome možeš čitati u biltenu Progovori o pregovorima. Bilten je pisan veoma razumljivim rečnikom, tako da ćeš naučiti svašta i pročitati značajne vesti na jednom mestu, bez lutanja po internetu i traženja informacija o tome kakva je sad to nova strategija o mladima. Uštedi vreme, neko je to već uradio za tebe!

Zanimaju te odgovori na postavljena pitanja? Novi broj biltena dostupan ti je ovde, tako da možeš saznati sve što te zanima. Ukoliko želiš da redovno dobijaš ovaj mesečni bilten, ovde možeš ostaviti svoju imejl adresu.

Najnovije