Otkrij

Festivalsko leto je pred tobom - Tomorrowland i festivali širom Evrope najavili održavanje

Festivalsko leto je pred tobom - Tomorrowland i festivali širom Evrope najavili održavanje

Dugo iščekivano festivalsko leto je pred tobom - napredak u vakcinaciji i poboljšanje epidemijske situacije donosi nam objavljivanje planova otvaranja u mnogim delovima Evrope. Glavna festivalska vest ovih dana dolazi iz organizacija Glastonburyja, Tomorrowlanda i Pukkelpopa koji su najavili održavanje ovog leta.

Belgijski festivali Tomorrowland i Pukkelpop, koji inače okupljaju 70.000, odnosno 60.000 posetilaca planirani su za kraj avgusta i početak septembra. Ova potvrda je stigla nakon što je flamanska Vlada 9. maja objavila Plan slobode, prema kojem će svi odrasli imati priliku da se vakcinišu do sredine avgusta. 

Organizatori britanskog muzičkog festivala Glanstonbury najavili su dvodnevni koncert za septembar, na kojem se očekuje i do 50.000 okupljenih na glavnom stejdžu, nakon što su zatražili dozvolu za održavanje u tom kapacitetu. Velika Britanija će uskoro ući u treću fazu otvaranja zemlje, koja između ostalog predviđa ukidanje mera o ograničenju kontakata na otvorenom, a u skladu sa tim očekuje se i održavanje brojnih kultnih manifestacija.

Izuzetno festivalsko leto, ali i jesen, očekuje se i u Holandiji, imajući u vidu da su već rasprodati septembarski festivali A State of Trance i Awakenings. Madridski Mad Cool i A Summer Story potvrđeni su za jul i jun, kao i mađarski Bankito, SZIN i Fishing On Orfu.

Podsećamo te da su nakon više od 14 meseci zabrane rada, dobre vesti stigle i na domaćoj muzičkoj sceni - EXIT, Beerfest, Lovefest, Arsenal održaće se ovog leta. 

 Tekst je preuzet sa sledećeg linka

Najnovije