Dodji

Sportsko-rekreativni događaj leta: Iskra Trail na Kosmaju

Sportsko-rekreativni događaj leta: Iskra Trail na Kosmaju

foto: Dino Halilović

Beograd, 23. jun - Probudi strast za kretanjem u prirodi i pridruži se avanturi na Iskra Trail trci, koja će se održati 23. juna na planinskim stazama Kosmaja. Ova trka, u organizaciji sportskog urduženja SAMO HRABRO, odlična je prilika za aktivan letnji izlet u prirodi, na jednoj od naših najšumovitijih planina.

Staze su osmišljene tako da zadovolje sve nivoe trkačke pripremljenosti, od početnika do iskusnih trkača. U ponudi su tri različite distance: srednja staza duga 6.06 kilometara sa 275 metara vertikalnog uspona (cena kotizacije je 3.190 RSD); jača staza duga 10.45 kilometara sa 569 metara vertikalnog uspona (cena je 3.590 RSD), i najzahtevnija staza duga 19.2 kilometara sa 1074 metara vertikalnog uspona (cena je 3.990 RSD).

Svi učesnici Iskra Trail trke dobiće čipovani startni broj, funkcionalnu majicu trke, učesničku medalju kao priznanje za prolazak kroz cilj, odličnu okrepu duž staze, tačno markiranu stazu radi lakše navigacije, kao i poklone od partnera događaja. Maksimalan broj učesnika je ograničen na 600, a više od pola mesta je već zauzeto.

Zona starta i cilja nalazi se ispred monumentalnog Spomenika palim borcima Kosmajskog odreda. Tu vas očekuje trkačko selo za pripremu i opuštanje pre i nakon trke, ali će to ujedno biti i prostor za druženje i podršku svih koji tog dana budu sa nama. Nakon trke, Kosmaj pruža sjajne mogućnosti za dodatno uživanje i odmor i odlična je prilika da potpuno ispunite ceo svoj dan. Mogućnost prijave i sve dodatne informacije nalaze se na sajtu trke.

Dušan Nedić, koosnivač sportskog udruženja SAMO HRABRO i kluba BRAVEHEARTS poziva sve ljubitelje sportskih aktivnosti u prirodi, a posebno Beograđane i Beograđanke, na prvi Iskra trail, i  početak jedne sjajne tradicije. „Ovo je idealan način za početak leta u šumovitom okruženju, da se doživi Kosmaj na  najbolji mogući način. Staze su prilagođene svim nivoima spremnosti, na vama je samo da se odlučite za izazov. Ono što vas sigurno čeka je sjajna trkačka zajednica, odlična energija, velika podrška, i nezaboravne uspomene osvajanja ove planine.”

Najnovije