Dodji

Sve je spremno za ovogodišnji Blokstok

Sve je spremno za ovogodišnji Blokstok
foto: promo
Park je spreman, a ti?

Pokošena trava i tretirana površina u novosadskom železničkom parku znači samo jedno: sve je spremno za Blokstok, koji se ove godine održava 6. Jula! Ove godine, od 19 časova, imaćemo priliku da slušamo Majkana, Amajliju, Blažu i Kljunove, kao i Sanšajn i Ateist rep.

Pobednik konkursa za demo bendove, kao i svaki put, imaće priliku da otvori Festival, a ove godine to je zrenjaninski bend Restore.

„Pristiglo je čak 14 prijava sjajnih  mladih bendova iz Novog Sada, Beograda, Zrenjanina, Vršca, Šapca, Bačkog Petrovca, Selenče, Čelareva...  Svake godine nam je ovo jedan od najvećih izazova u organizaciji festivala, jer je zaista nezahvalan i težak posao birati između toliko velikog broja jednako posvećenih i talentovanih mladih ljudi“, objašnjava jedan od organizatora Festivala, Aleksandar Pirić.  

„Nastup na ovogodišnjem Blokstoku, nama kao početničkom bendu, pre svega je jedinstvena prilika da se predstavimo većoj i različitoj publici. Ogromna nam je čast što ćemo deliti binu sa tako velikim bendovima i naravno, očekujemo da ćemo steći mnogo novih poznanstava, kontaka i potencijalnih saradnji u budućnosti“, dodaje Andrea Radojčić iz benda Restore.

Atraktivni scenski nastupi, puni energije, navijačke koreografije i publika koja itekako ispunjava onu od 7 do 77 zaštitni su znak jednog od najstarijih novosadskih festivala. Ove godine čak dva benda vraćaju se na Festival, a sudbina je tako htela da oba obeležavaju čak 30 godina kontinuiranog rada.

„Iako stara dobra kaže dvaput je dvaput, nama je ovo treći put da se vraćamo na Blokstok. Naši prvi nastupi su bili ludi u svakom pogledu, bilo je euforično i za nas koji smo uspeli da plasiramo hitove i za publiku. Nadam se reprizi te energije,“ poručuje frontmen benda “Prljavi inspektor Blaža i Kljunovi”, Igor Blažević.

Poseban „štimung“ festivalu daje i dugogodišnja saradnja organizatora sa „Moto unijom Vojvodine“, organizacijom koja okuplja veliki broj moto klubova iz pokrajine. Defile dvotočkaša najprometnijim gradskim bulevarima i izložba u parku svake godine predstavljaju svojevrsnu atrakciju za posetioce, ali i doprinose afirmaciji bajkerske subkulture.

 „Kada pričamo o Blokstoku, način na koji ga doživljavamo, sve moje komšije, prijatelji i ja, nije u prvom redu samo muzički festival. To je jedan komšijski festival, jedna specifična priča vezana za taj kraj u kojem sam odrastao. To je pre svega akcenat na jednom druženju na jednim dobrosusedskim odnosima. Ne kažem da kvalitetna muzika, dobri i mladi bendovi koje je Blokstok iznedrio nisu plod toga, ali u osnovi i srži priče jeste neka druga filozofija,“ objašnjava direktor Festivala, Marko Tančik.
 
I ove godine, iz bezbednosnih razloga, apeluje se da posetioci ne unose piće u staklenoj ambalaži u park, kao i da se ne približavaju železničkoj pruzi. Festival će biti otvoren u 19.00 časova, a svirke će se održavati do jedan sat iza ponoći.

Najnovije