Dođi arhiva

Storytelling u Domu omladine

Storytelling u Domu omladine

Storytelling veče u Klubu Doma omladine u petak 23. decembra od 21 čas okupiće predstavnike domaće metal scene – bendove Carnival of Flesh, Nemesis i Tethyal.

Prvih 45 minuta nastupa novosadski post-metal ansambl Tethyal, zatim od 22.15 do 23 časa ženski melodic death metal bend Nemesis, a od 23.30 je premijerno pred beogradskom publikom obnovljeni sastav Carnival of Flesh, koji promoviše svoj prvi album „Stories from a Fallen World”.

Cena ulaznice je 300 dinara.

Tethyal je nastao pre tri godine, sa idejom da prati uzore kao što su Cult of Luna, Isis, Pelican i njima srodni orkestri. Vremenom su se u tom tematskom pravcu pojavili novi vetrovi, koji su doveli do različitih začina u vidu doom, black, i sludge metala – pa su tako i sami članovi odbacili žanrovske etikete i rešili da ovu, nadasve ozbiljnu i tvrdu muziku, sviraju na što neozbiljniji i zabavniji način. Tako danas sebe, pola u šali a pola u zbilji, nazivaju najveselijim depresivnim bendom na domaćoj sceni.

Nemesis je nastao krajem 2013. godine u Beogradu, po ugledu na Arch Enemy. Tokom prvog sastanka shvatile su da bi idealno rešenje bilo da u tom bendu sviraju samo devojke. Prvobitno su izvodile pesme drugih bendova, ali se trenutno bave isključivo autorskim radom. Bend je više puta nastupao u lokalnim beogradskim klubovima kao i Domu omladine Beograda, Kulturnom centru Studentski grad i Centru za kulturu „Božidarac“. Nemesis su pobednice Demo masters festivala 2014. godine u kategoriji kaver bendova, organizatorke festivala „Žene sviraju sve“ i učesnice festivala „Hajde da virimo“ koji je održan u Apolo dvorani u Pančevu. U maju 2016. godine, objavile su spot za svoj prvi singl „Vengeance“ koji će se naći na EP-u, zajedno sa pesmama Living Dead People, Savages i Divine Retribution.

Priča benda Carnival of Flesh počinje kasne 2002. godine kada su Dachaz i Dam rešili da preoblikuju srpsku black metal scenu zvukom koji hrabro gazi van granica tradicionalnog black metala. Ovaj nestandardni zvuk je neretko opisivan kao osvežavajuća mešavina teških gitarskih rifova i zapanjujućih simfonija. Visoki kriterijumi, kao i česte promene postave, doveli su do zvaničnog raspada benda sredinom 2008.

Tokom 2014, Dachaz je odlučio da ponovo pokrene Carnival of Flesh, ali ovoga puta kao studijski projekat. Izabrane su neke od najboljih pesama iz prošlosti, aranžmanski su doterane, tekstovi su ponovo napisani, te su angažovani vrhunski muzičari da bi se sve to sprovelo u delo. Gitare i bas gitaru odsvirao je Jake O’Bayne, a bubanj Vojin Ratković. Poslove oko snimanja, miksa i masteringa obavio je Ivan Ilić Ćili. I tako je rođen album „Stories from a Fallen World”.

Fotografija je preuzeta sa sajta Dan u Beogradu.

Najnovije