Dođi arhiva

Arhitektonska radionica – Istraži i deluj u prostoru Studentskog grada

Arhitektonska radionica – Istraži i deluj u prostoru Studentskog grada

U utorak 27. decembra u 16 časova na Letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“ biće održana javna prezentacija prostorne instalacije nastale u okviru arhitektonske radionice DKSG „Čestice lutanja“ - istraži i deluj u prostoru Studentskog grada.

Ideja arhitektonskih radionica jeste de se probudi svest o prostoru i podstakne kreativno razmišljanje. U komunikaciji sa mladim arhitektima i radu na sopstvenim malim projektima, studenti su razvijali sposobnost prostornog mišljenja i inventivnost. Kao poligon uzet je prostor Studentskog grada.

To su prostorne intervencije dostupne svima u obliku prostornih instalacija. Mesta okupljanja i socializacije. Svetlo i senka, konture ambijenta. Odnosi materijalnih i nematerijalnih aspekata sva tri diskursa.

Istraživali smo fenomen i nijanse prostora sa različitih aspekata:
- Kako doživljamo prostor?
- Kako se ponašamo u različitim prostorima?
- Kako prostor utiče na nas?
- Šta definiše prostor oko nas?
- Kako možemo sami oblikovati prostor?

Tražio se pokret, modularnost, ekstrem, argument, aktiviranje i interpolacija. Sada nakon završene radionice možemo da sve zainteresovane pozovemo da prisustvuju javnoj prezentaciji prostorne instalacije.

Dakle, javna prezentacije je planirana za 27. decembar od 16 časova na Letnjoj sceni Doma kulture „Studentski grad“ (Bulevar Zorana Đinđića 179, Novi Beograd).

Moderator radionice je Nikolina Janković, master inženjer arhitekture, a u vođenju radionice pomogle su joj i dve koleginice Jovana Kažić i Anja Milojević.

Od učesnika se očekivalo konstantno pohađanje radionice i posvećenost radu, što je doprinelo kavitetu ideja i njihovog sprovođenja. Učesnici radionice – sada autori prostorne instalacije su: Aleksa Bekić, Aleksandra Veljović, Ana Simić, Andrijana Kuzmanović, Ivona Petrov, Isidora Ekmeščić, Jelena Jelačić, Katarina Jeremić, Luka Mišić, Marko Petrović, Mina Đukanović, Milka Elizabeth Kovačević Zegarra, Miljana Dobrota, Nemanja Stanković, Snežana Volarić, Tatjana Gavrilović i Filip Nikolić.

Više informacija na sajtu DKSG-a.

Najnovije