Dođi arhiva

Bez buke u KC Rex: Ljubičice

Bez buke u KC Rex: Ljubičice

Sledeći u seriji koncerata pod zajedničkim nazivom “Bez buke” u Kulturnom centru Rex je nastup pančevačkog benda „Ljubičice“u petak 3. marta od 21 čas.

“Ljubičice” će predstaviti svoj novi EP i najaviti skori dolazak proleća i svog drugog studijskog albuma, koji je susret elektronske muzike, višeglasnog pevanja i limenih duvača. Publika će imati priliku da čuje najnovije pesme “Ljubičica” u kako navode “njihovom, takoreći, prirodnom staništu, u stalnom menjanju oblika i boja, u neformalnom, poluimprovizovanom i veoma komunikativnom izdanju“.

„Ljubičice“ su energičan elektro-scenski spektakl i brend iza kojeg stoje desetine vrhunskih muzičara smeštenih na potezu od Beograda, preko Pančeva, Hamburga, pa do Berklija. Srž benda čine braća Petar i Vuk Stevanović, oko kojih „orbitiraju“ virtuozi raznih profila.

Publici su poznati po rock’n’roll albumu „Ljubičice & Co“, kojim su raskrstili sa svojim idolima. Usledila je kolaboracija sa Jesenjim Orketstrom na albumu „Godine u vetru“, a potom i Ecičibulj Brass Album, koji je prikazao avangardnu stranu „Ljubičica“. Tokom svoje duge karijere sarađivali su sa mnogim umetnicima, među kojima su Bill Drummond, Jesenji orkestar, „Jarboli“, „Svi na pod“, Sajsi MC, Ilija Ludvig, Miša Peruničić, Buč Kesidi, The Cyclist Conspiracy, „San debelih žena“ i drugi.

Autori su muzike za dugometražni film „Drugi deo“, kao i nekoliko kratkih filmova. Zidove studija krase im brojne nagrade i priznanja. Redovni su deo postavke na festivalu Exit, kao i mnogim drugim događanjima u regionu.

Fotografija je preuzeta sa ovog sajta.

 

Najnovije