Podsećanja radi, Rails Girls je internacionalna volonterska inicijativa koja ima za cilj da približi devojkama programiranje kroz jednostavne radionice namenjene svim ženama – bez obzira na prethodno iskustvo u programiranju.  Sve što učesnice treba da ponesu na radionicu jeste radoznalost, dobro raspoloženje i laptop. Polaznice radionice mogu očekivati učenje uz pomoć mentora koji će sa njima raditi na platformi Ruby on Rails, zasnovanoj na popularnom i jednostavnom programskom jeziku Ruby, navodi se u saopštenju.

Inače, radionica će se uglavom fokusirati na osnove web programiranja i alata putem kojih će polaznice u budućnosti moći da realizuju svoje ideje i stvore nove poslovne mogućnosti. Iz organizacije navode da su prijave otvorene do 4. marta, te se mogu popuniti putem posebne Gugl forme.

Sa druge strane, otvoren je poziv za mentore i sponzore koji bi želeli da pomognu da se radionica održi u što većem obimu. Više informacija o predstojećem događaju možete pronači na zvaničnom sajtu same radionice.