Dođi

Festival mladih talenata Beograda

Festival mladih talenata Beograda

Festival mladih talenata grada Beograda 2019 biće održan u petak i subotu, 20. i 21. decembra 2019. godine na nekoliko lokacija.

Prvi dan festivala, od 20 časova održaće se u Kulturnom centru Beograda, preciznije u Galeriji Artget, a biće ti predstavljen program festivala, takmičari, kao i dosadašnji uspešni talenti Fondacije, koji su postigli vrhunske rezultate na polju umetnosti, nauke i sporta. Veče će biti upotpunjeno i koncertom mladog talenta Fondacije Miluna Šunjevarića.

Na sceni Raša Plaović Narodnog pozorišta u Beogradu drugog dana festivala, takođe od 20 časova, održaće se zvanični takmičarski program festivala. Takmičarskom delu prethodiće nastup hora Dečjeg kulturnog centra Beograda.

U okviru takmičarskog dela mladi talenti Fondacije izvodiće kompozicije na temu Orkanski visovi – Romantizam za mlade. Predstaviće ti se kompanija Balet mladih Instituta za umetničku igru, koju vodi prof. Bahram M. Juldašev, a u okviru koje će nastupiti i stipendisti Fondacije.

Za vreme trajanja festivala u foajeu scene Raša Plaović biće izloženi radovi talentovanog Dušana Krtolice.

Fondacija za mlade talente grada Beograda je ove godine zajedno sa Institutom za umetničku igru napravila saradnju sa američkom muzičkom asocijacijom GIPAC sa sedištem u Bostonu (SAD), kojom predsedava poznata operska umetnica Vanže Žang, pa će od ove godine festival dobiti i međunarodni karakter.

Fondacija za mlade talente grada Beograda i Udruženje Momentum, u saradnji sa Kulturnim centrom Beograda, Narodnim pozorištem u Beogradu i Institutom za umetničku igru, po drugi put organizuje Festival mladih talenata grada Beograda

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije