Dođi arhiva

Festival za ljubitelje dokumentarnog filma

Festival za ljubitelje dokumentarnog filma

Drugi međunarodni festival dokumentarnog filma, biće održan od 30. januara do 2. februara 2020. godine u Kombank dvorani.

Festival je koncipiran tako da podržava interesovanja generalne bioskopske publike, kao i gledalaca sa izrazitim afinitetom prema dokumentarnom filmu.

Tokom četiri dana biće ti prikazani dokumentarci iza kojih stoje velikani sa jedne ili druge strane kamere. U danu otvaranja imaćeš priliku da vidiš dokumentarni portret Pavaroti nagrađivanog reditelja Rona Hauarda (The Beatles: Eight Days A Week), o slavom tenoru koji je iz oblasti klasične muzike postao superzvezda poznata širokoj masi i time obeležila odrastanje mnogih generacija.

Tokom festivala biće prikazan novi epski dokumentarac Diego Maradona britanskog reditelja Asifa Kapadije dobitnika nagrade Oskar za dokumentarni film o Ejmi Vajnhaus, kao i tvorca filma o nekadašnjoj legendi Formule 1, Seni.

Dan zatvaranja festivala rezervisan je za kontroverzni film Težina lanaca 3 Borisa Malagurskog u novoj selekciji A La Carte, u kojoj filmove bira gost-urednik. Karte za film Težina lanaca 3 već su u prodaji na blagani Kombank dvorane, kao i na ticket.rs.

Takođe, festival ДОК #2 predstavlja i takmičarski program debitantskih filmova Enter, u kome će se za nagradu publike nadmetati šest dugometražnih dokumentaraca iz celog sveta.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta.

Najnovije