Dođi arhiva

Dijalog u muzici - Rossi Fest

Dijalog u muzici - Rossi Fest

Rossi Fest 2020, treći po redu, biće održan od 25. do 28. januara 2020. godine u Narodnom pozorištu u Beogradu.

Ulaz će biti besplatan.

Misija festivala je da na komunikativan i kreativan način, a na visokom umetničkom i naučno-istraživačkom nivou, predstavlja relevantna dela istorije muzike putem radionica, predavanja, tribina i koncerata, kao i da podstiče stvaranja novih muzičkih dela, a sve navedeno sa posebnim akcentom na ideju interkulturalnog dijaloga u muzici.

Tokom četiri dana festivala predstaviće ti se vrsni domaći i strani umetnici, sa raznovrsnim muzičkim programom.

Sada već tradicionalno, Rossi Fest 2020 sadrži i majstorski kurs za solo pevače: posle izuzetno uspešnog operskog majstorskog kursa pre dve godine, u ovoj ediciji ponovo će gošća biti sopran Metropoliten opere, primadona Olga Makarina.

Ove godine, imaćeš priliku da vidiš i našeg istaknutog mecosoprana – Alesandru di Đorđo (Sanju Radišić), koja će držati majstorski kurs nemačkog lida.

Festival će biti otvoren koncertom ansambla Salomon Rosi iz Italije i programom Muzički cvetovi jevrejskog baroka.

Na tradicionalnom koncertu Portreti i sećanja posvećenom žrtvama Holokausta, ove godine biće izvedeno delo Olivijea Mesijana, Kvartet za kraj vemena, u režiji Ane Grigorović.

Ulaz na sve koncerte i predavanja je besplatan, a karte možeš preuzeti na blagajni Narodnog pozorišta od 15. januara 2020. Više informacija možeš dobiti na broju telefona 060/3288-608.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije