Dođi arhiva

Festival evropskog filma

Festival evropskog filma

VIII Festival evropskog filma nakon turneje u 17 gradova na 22 lokacije širom Srbije, konačno je stigao i pred beogradsku publiku.

Od 31. januara do 3. februara, moći ćeš da uživaš u šest evropskih i jednom domaćem filmu.

Ulaz na sve projekcije je kao i do sada besplatan, uz ulaznice koje možeš rezervisati putem broja telefona 011/4045-400, mejla: info@euinfo.rs ili ih lično preuzeti u EU info centru, Kralja Milana 7, Beograd, od ponedeljka 27. januara do petka 31. januara u periodu od 10 do 19 časova. Kada rezervišeš ulaznice, potrebno je da u roku od 24 časova dođeš po njih u EU info centar. Ukoliko ne dođeš po ulaznice, smatraće se da si odustao i ustupiće se prvim sledećim zainteresovanim osobama. Jedna osoba može rezervisati maksimalno 2 ulaznice za najviše 3 filma.

Svečano zatvaranje turneje ovogodišnjeg festivala biće 31. januara u 18 časova u EU info centru u Beogradu. Festival zatvara domaći film, pobednik FEST-a 2019. godine Slučaj Makavejev ili proces u bioskopskoj sali Gorana Radovanovića, koji istražuje poziciju umetnika u socijalističkoj Jugoslaviji i usredsredjuje se na političku i društvenu klimu u kojoj je sa javnih govornica i pod pokroviteljstvom Komunističke partije osuđivan film Misterije organizma.

Publici će se obratiti Pol Anri Prese iz Delegacije EU u Srbiji i Marija Stevuljević iz EU info centra.

Nakon srpskog filma, naredna tri dana će biti prikazano šest evropskih filmova od 18 časova i 20 časova.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

Najnovije