Dođi arhiva

Humanitarni gejming turnir

Humanitarni gejming turnir

Studentska organizacija Unija studenata FON-a i ove godine organizuje četvrti po redu USF Gaming Fair u periodu od 6. do 8. marta. 2020. godine.

Humanitarni i takmičarski deo projekta – Humanitarni gejming turnir – održaće se 6. i 7. marta u Gamepub-u na Banovom brdu, dok će edukativni deo projekta – Sajam gejming industrije – biti 8. marta na Fakultetu organizacionih nauka.

USF Gaming Fair je projekat koji za cilj ima da mladima podigne svest o značaju i potencijalu gejming industrije, kao i da ljubiteljima video igara pruži priliku da se druže i nadmeću u svojim veštinama i da na human način pomognu onima kojima je to najpotrebnije. Sav prikupljeni novac od kotizacija će biti uplaćen na račun fondacije Podrži život.

Humanitarni gejming turnir (6. i 7. mart) će okupiti sve ljubitelje video igara koji će imati priliku da se takmiče i pokažu svoje veštine u sledećim video igrama: CS:GO, CS1.6, LOL, FIFA, NBA i Tekken7. Svi učesnici će plaćanjem kotizacije doprineti prikupljanju novca, a najbolje učesnike očekuju vredne nagrade.

Edukativni deo projekta (8. mart) će se održati u prostorijama Fakulteta organizacionih nauka gde će svi studenti koji se prijave moći da učestvuju u interaktivnim predavanjima i da prisustvuju panel diskusiji. Nakon predavanja uslediće sajam gejming industrije, koji je ujedno i prilika da studenti ostvare prvi kontakt sa poslodavcima iz najbrže rastuće industrije današnjice.

Važnost USF Gaming Fair-a su prepoznali mnogi partneri i prijatelji, koji su podržali realizaciju projekta. Generalni partner ovogodišnjeg projekta je LG a podršku projektu pružile su i kompanije Computerland, Nzxt, Trust, GamePub, RuR, kao i mnogi druge.

Unija studenata FON-a je organizacija osnovana 2016. godine sa ciljem da kroz edukativne i humanitarne projekte podstakne humanost, timski duh, kolegijalnost i kreativnost kod mladih. Unija podstiče proaktivnost i omladinski aktivizam studenata i svim svojim članovima pruža priliku da se usavršavaju u oblastima planiranja i organizacije projekata kao i projektnog menadžmenta tokom cele godine. Na godišnjem nivou uspešno realizuje pet projekata edukativnog i humanitarnog karaktera: FON QUIZ, Humanitarni sportski turnir, Humanitarno stand up veče, Yard Sale i USF Gaming Fair.

USF Gaming Fair se održava četvrtu godinu za redom i jedan je od najvećih projekata Unije studenata FON-a. Projekat je otvoren za sve one koji žele da pokažu svoje veštine i sposobnosti u video igrama, za one koje žele da podrže humanitarni karakter projekta, kao i za sve one koji žele da saznaju šta se krije iza scene jedne od najvećih industrija današnjice.

Tekst i fotografija preuzeti su sa ovog sajta. 

Najnovije