Dođi arhiva

Tribina: Takva sam kakva sam

Tribina: Takva sam kakva sam

OPENS te poziva na tribinu Takva sam, kakva sam koja će se održati 8. marta sa početkom u 20 časova (Gerila Bar,Trifkovićev trg, 3) povodom drugačijeg obeležavanja Međunarodnog dana žena. 

Razgovaraće se o: muzici i umetnosti, Dženis Džoplin, ženama u muzici, ulogama koje društvo nameće ženama, kalupima i o tome da li je teško biti žena koja se ne uklapa u kalupe?

Govornice na tribini biće:

  • Ivana Perić – SOS ženski centar
  • Tisa Lekić – muzičarka
  • Adriana Sabo – muzikološkinja
  • Sonja Petrović – režiserka predstave Ko je ubio Dženis Džoplin?
  • Dobrila Marković – OPENS

Postaviće se pitanje: Za koja prava devojčica, devojaka i žena bi danas trebalo da se borimo i koliko stvarno žene imaju prava na sopstveni izbor?
Do odgovora vodiće te urednice emisije Žena u kutiji, Milica Kravić Aksamit i Tamara Srijemac, a program će biti prožet numerama iz šezdesetih.

Tribina Takva sam, kakva sam je deo promotivnih aktivnosti predstave Ko je ubio Dženis Džoplin?. Učesnici tribine imaće priliku da upoznaju glumce i rediteljku predstave, pre svih da zavire u scenario i dobiju nagoveštaj šta se desilo sa Dženis Džoplin u sobi 105 holivudskog Lendmark hotela. Predstava Ko je ubio Dženis Džoplin? izvodi se u koprodukciji OPENS-a i Srpskog narodnog pozorišta, u režiji Sonje Petrović i po originalnom tekstu Tijane Grumić. Deo zarade od predstave biće namenjen osnaživanju mladih devojaka i žena kroz OPENS-ov Fond za lični razvoj mladih.

Učešće na tribini potvrdi putem imejla: dobrila@opens2019.rs, najkasnije do 7. marta 2020. godine

Tekst i fotografija preuzeti su odavde.

Najnovije