Dođi arhiva

Filmsko veče na Cvetnom trgu

Filmsko veče na Cvetnom trgu

Filmsko veče na Cvetnom trgu biće održano u četvrtak, 11. juna 2020. godine od 20 časova i 30 minuta, a na programu je francuski film Istina.

Evropski pokret u Srbiji organizovaće na beogradskom Cvetnom trgu filmsku projekciju na otvorenom. Veče je deo obeležavanja Dana Evrope, 9. maja, ali nije moglo biti organizovano u maju zbog mera sprečavanja širenja virusa.

Ulaz je slobodan, a broj mesta je organičen na 100, uz poštovanje preporučenih mera dozvoljene udaljenosti među posetiocima.

Film Istina (La Vérité, 2019) otvorio je festival u Veneciji prošle godine i bio nominovan za glavnu nagradu, Zlatnog lava.

Glavne uloge tumače Katrin Denev, Žilijet Binoš i Itan Hok. Režirao ga je japanski reditelj Hirokazu Korida koji je u Kanu 2018. osvojio Zlatnu palmu za film Kradljivci (Shoplifters). Iste godine dobio je priznanje Donostia za životno delo na festivalu u San Sebastijanu.

Evropski pokret u Srbiji tradicinalno organizuje Filmsko veče za Dan Evrope već petu godinu i do sada su bili prikazani italijanski film Mladost Paola Sorentinija, francusko-nemački Franc Fransoa Ozona, zatim francuski Limijer Tjerija Fremoa i italijanski Magične noći Paola Vercija.

Tekst i fotografija preuzeti su odavde

 

Najnovije