Dođi

Poseti 29. BELEF od 30. juna do 10. jula

Poseti 29. BELEF od 30. juna do 10. jula

Ovogodišnje izdanje Beogradskog letnjeg festivala naslanja se na iskustvo Beogradske letnje scene 2020. godine, sa idejom da publici omogući premijerna izvođenja novih pozorišnih, igračkih i muzičkih predstava i koncerata. Novi početak je osnovni koncept i slogan 29. BELEF-a.

Glavni, pozorišni program Beogradska letnja scena trajaće do polovine jula, a zatim nas očekuju Beogradske letnje noći – mnogobrojni koncerti i muzički događaji.

BELEF će biti otvoren 27. juna na Kalemegdenu mjuziklom Cigani lete u nebo, Pozorišta na Terazijama.
Beogradska letnja scena, koja je uglavnom posvećena pozorištu, imaće glavni program u okviru kog će biti izvedeno 16 predstava, od čega pet premijera.

Veliko iznenađenje ovogodišnjeg BELEF-a je nastup svetske zvezde, operske dive Eline Garanče. Ona će se beogradskoj publici predstaviti u koncertnom izvođenju opere Karmen, 4. jula, zajedno sa operom i orkestrom Srpskog narodnog pozorišta.

Premijerno će biti predstavljen i pojekat Putovanje izvan središta zemlje u produkciji BELEF-a, predstava koja će biti izvedena u autobusu, na aerodromu i u avionu. Najveći deo programa Beogradske letnje scene biće izveden na Kalemegdanu, na platou kod Pobednika i na platou iza Prirodnjačkog muzeja.

Ulaznice za sve predstave i programe Beogradskog letnjeg festivala BELEF su u prodaji i možeš da ih pronađeš na biletarnici Kulturnog centra Beograda, u Pozorištu Atelje 212 i online preko sajta belef.rs.

Tekst i fotografija preuzeti su ovde

Najnovije