Dođi

Predstavljanje fakulteta - Ekonomski, FPN, Bezbednost

Predstavljanje fakulteta - Ekonomski, FPN, Bezbednost

U želji da pomogne mladima u izboru budućeg zanimanja, kao i da naglasi neophodnost ulaganja u znanje i usavršavanje, Studentski kulturni centar već godinama pruža gostoprimstvo fakultetima Beogradskog Univerziteta.

Posetioci dobijaju sve informacije o upisu, studiranju, studentskom životu i mogućnostima nakon završenih osnovnih,  master ili doktorskih studija, od profesora i sadašnjih ali i bivših studenata, sada uspešnih poslovnih ljudi.
Tako često imamo situaciju da neko ko je bio gost na ovom programu i doneo odluku o svom budućem zanimanju baš ovde kod nas u SKC-u, dođe posle par godina kao uspešan student da predstavi fakultet koji je baš ovde izabrao.
Ovaj program je namenjen pre svega maturantima/kinjama, ali i svim srednjoškolcima koji planiraju da studiraju neki od fakulteta, kao i studentima osnovnih studija koji žele da upišu master ili doktorske studije. Pozvani su svi fakulteti Unuverziteta u Beogradu, većina je već učestvovala tokom prethodnih godina, divno sarađujemo i svake godine nam se priključuju novi fakulteti. Fakulteti koji još uvek nisu uzeli učešće u Ciklusu, dobrodošli su da se uključe i time daju doprinos jednoj lepoj ideji. Studentski kulturni centar ima divnu saradnju i sa Beogradskim gimnazijama i srednjim stručnim školama, kao i učeničkim domovima, koji ih podržavaju u ovom programu i koji redovno obaveštavaju učenike o terminima održavanja događaja.
U četvrtak, 7. aprila u Velikoj sali biće organizovan ciklus predstavljanja fakulteta:
 
u 16:00 – Ekonomski fakultet
u 17:30 – Fakultet bezbednosti
u 19:00 – Fakultet političkih nauka
 
Predstavljanje traje oko sat vremena, počinje prezentacijom, a nakon toga svi prisutni mogu da pitaju sve što ih zanima o upisu, prijemnom ispitu, uopšte o studiranju, nastavnim modulima, studentskom životu kao i kasnijem zaposlenju. Prezentaciju vode profesori/ke, asistenti/kinje, ili sami studenti/kinje koji su do juče bili na istim mukama kao i sadašnji maturanti/kinje, što još ponajviše znači učenicima koji dolaze, jer tako u opuštenoj atmosferi mogu da pitaju sve što ih zanima u vezi sa konkretnim fakultetom.
Ciklus prati školsku godinu, (od oktobra pa do maja), tako da se svake godine ponavlja predstavljanje svakog od Fakulteta, jer svake godine stižu novi maturanti/kinje i novi studenti/kinje.
Ulaz na događaje je slobodan.

Najnovije