Dođi

Besplatni događaji u SKC-u - o zaštiti ekosistema i planiranju karijere

Besplatni događaji u SKC-u - o zaštiti ekosistema i planiranju karijere

U sredu i četvrtak, 13. i 14, aprila, mladi će u SKC-u moći da prisustvuju dvema radionicama - o zaštiti ekosistema i planiranju karijere.

Čekiraj šta na njima možeš da očekuješ.

sreda, 13. april 14:00 – 16:30 Velika sala 
Ciklus radionica Geografskog fakulteta Univerziteta u Beogradu (za srednjoškolce i studente)
Eko-detektiv: Da li čovek narušava ekosistem?
radionicu vodi: Tijana Jakovljević, asistent na Katedri za fizičku geografiju
 
Od industrijske revolucije čovečanstvo nezaustavljivo tone ka ekološkoj krizi. Porast broja stanovnika, povećana potražnja za energijom, preterana kupovina nepotrebnih proizvoda i taloženje otpada su greške koje čovečanstvo najviše pravi, ubrzavaju ekološku krizu i ostavljaju neizbrisive posledice u životnoj sredini. Da li su ekološke katastrofe posledice takvog neodgovornog ponašanja i da li ostavljaju neizbrisive posledice u životnoj sredini?
Radionica je namenjena srednjoškolcima i studentima, a cilj je podsticanje razmišljanja o negativnom uticaju čoveka na životnu sredinu. Na početku radionice svi učesnici su podeljeni u šest timova, a svaki dobija dokaze (fotografije, grafikone i sl.), na osnovu kojih treba da otkrije šta se na određenom prostoru dogodilo.
Nakon 15 minuta detektivskog posla, učesnici će kroz vođeni razgovor doći do zaključka o uzrocima i posledicama analiziranih slučajeva i razumeti kako da se u budućnosti  tako nešto ne ponovi.
 
četvrtak, 14. april u 18:00 Velika sala
Fondacija Tempus
predavanje za studente: Kako da planiraš svoju karijeru?

 
Koji su koraci u planiranju karijere, sa kojim se preprekama susrećemo i kako da ih prevaziđemo?
Saznaćemo šta je važno da posedujemo na savremenom tržištu rada i na koje sve načine možemo unapređivati svoju karijeru i tokom studija.

Najnovije