Dođi arhiva

Dođi na Femix fest

Dođi na Femix fest

Otvaranje festivala je u petak, 15. aprila u 18 časova u Kulturnom centru Grad, nakon čega se održava razgovor o seksualnom uznemiravanju u polju umetnosti, obrazovanja i nauke. Od 20 časova za neformalnu atmosferu zadužena je DJ Časna sestra.

U subotu program počinje tribinom Ulica je ženskog roda na kojoj će se predstaviti mlade street artistkinje, potom predstavljamo rezultate aktuelnog istraživanja Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost koje sprovodimo u saradnji sa partnerima iz NKSS, dok se koncert mladih muzičarki održava se u subotu 16. aprila od 20 časova u UK Parobrod.

U nedelju od 13 časova Tanja Šljivar će držati radionicu feminističke dramaturgije, od 15 časova čuvena Zombijana govori o svom delovanju kao ilustratorke na društvenim mrežama. dok je otvaranje izložbe stripa Vratiti svoje vr(ij)eme u saradnji sa Centrom za ženske studije planirano za nedelju 17. april od 20 časova u Filmskoj galeriji KCB u Kolarčevoj. Program festivala obuhvatiće i kratke i dugometražne filmove autorki iz regiona u subotu i nedelju od 17 časova!

Organizacija za promociju aktivizma OPA i Kolektiv mladih žena FEMIX se zahvaljuje na podršci mladim ženama u osvajanju većeg prostora i boljeg položaja na domaćoj kulturnoj sceni i u društvu!

Ulaz na sve programe festivala je slobodan.

Festival se održava uz podršku Rekonstrukcije Ženskog fonda, Fonda Mama Cash, Fonda za nauku kroz projekat Žensko liderstvo u muzici FMU i FDU br. 6066876, FRIDA Fonda, Schüler Helfen Leben, Međunarodnog fonda za kulturnu raznolikost UNESCO kroz projekat Rodna ravnopravnost za kulturnu raznolikost. Partneri Festivala su Kulturni centar Beograda, Ustanova kulture Parobrod i Centar za ženske studije. Autorka vizuelnog identiteta je Bojana Stojanović.

 

Najnovije