Dođi arhiva

Koncert “About Life, Identity & Death” Ansambla Metamorfozis u Bioskopu Balkan

Koncert “About Life, Identity & Death” Ansambla Metamorfozis u Bioskopu Balkan

Koncertom About Life, Identity & Death 20. aprila u Bioskopu Balkan, ansambl Metamorfozis zvanično otvara svoju 17. koncertnu sezonu Endless poetry i time uspešno nastavlja predstavljanje interesantnih programa domaćoj i stranoj javnosti. Nastup počinje u 20h, a ulaz je slobodan.

Na programu će se naći dela Pergolezija, Gabrijela Prokofijeva, Ajrata Išmuratova, Peterisa Vasksa, Samuela Barbera i Dmitrija Šostakoviča. Gosti ansambla na koncertu biće članice Akademskog hora Obilić.

Saša Mirković, umetnički direktor Ansambla, povodom predstojećeg nastupa je izjavio: Ovaj koncert je osvrt na situaciju kroz koju prolazimo poslednjih godina, osvrt na stradanja, patnju, ali i posveta svim žrtvama kako ratova, bolesti, tako i svakome od nas, procesu spoznaje, prihvatanja, suočavanja, preživljavanja. Učiniti našu patnju bitnom.

Beogradski kamerni ansambl Metamorfozis osnovan je 2005. godine na inicijativu violiste i umetničkog direktora Saše Mirkovića, i Tatjane Jovanović Mirković. Od svog nastanka ansambl je bio posvećen izvođenju graničnih žanrova umetničke muzike, kao što su nova muzika, world music, ali i dobro poznatih dela zapadno-evropske muzičke tradicije u „novom ruhu“ – u drugačijim, novim aranžmanima i scenskim postavkama, koji predstavljaju svojevrstan odgovor na savremeni trenutak, ukus publike i praksu muzičkog izvođenja u svetu.

Tokom prethodnih par godina, Ansambl Metamorfozis i Fondacija Saša Marčeta uspostavili su saradnju koja je rezultirala kako koncertnim nastupima, tako i snimanjima za buduće projekte.

Koncerti u okviru 17. koncertne sezone se realizuju uz podršku Ministarstva kulture, Sokoja, Fondacije Saša Marčeta i Bioskopa Balkan.

 



 

 

Najnovije