Dođi arhiva

Veče sa Cohenom ove subote u Dorćol Platzu!

Veče sa Cohenom ove subote u Dorćol Platzu!

Hrvatski muzičari Maja Posavec i Ivan Kapec premijerno će ove subote, 20. avgusta u Dorćol Platzu izvesti vrlo popularni program Veče sa Cohenom s kojim su započeli 2017. godine. To je svojevrsni omaž Leonardu Cohenu, nikad prežaljenom kanadskom umetniku ljubavi i smrti koji osim muzike uključuje i recitale njegovih pesama. Klub se otvara u 20 časova, početak koncerta koji je polusedeći očekuje se u 21. Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 1200 dinara mogu se kupiti preko servisa Ticket.rs, a ako ih ostane, na dan koncerta će koštati 1500 dinara. Karte možeš kupiti ovde

Svaki novi grad je trema i uzbuđenje. Beograd posebno jer kao muzičar nisam do sada imala puno prilika da nastupam tamo. Više puta sam gostovala sa pozorištem ali evo ovo je prvi put da dolazimo sa programom Veče sa Cohenom. To je intimno veče posvećeno Cohenu. Ivan Kapec i ja kao muzičari smo pokušali da interpretiramo njegovu muziku i stihove sa puno poštovanja i divljenja prema toj pesmarici. Radujemo se Beogradu i nadamo se da će se Beogradskoj publici svideti naš zvuk, izjavila je ususret Maja Posavec ususret koncertu. 

Veče sa Cohenom više je interpretacija nego uobičajeni koncert, u velikoj meri inspirisana albumom Famous Blue Raincoat Jennifer Warnes koja je 1987. na svoj specifičan način obradila Cohenove pesme, a 70-ih i 80-ih mu je bila bek vokal na koncertima. Maja i Ivan, interpretiraće i sve druge Leonardove bezvremenske hitove, a posebnu notu daju Majini recitali Cohenovih pesama na hrvatskom. Prije tri godine izdali su i album Večer s Cohenom.

Na tim večerima osim što pevam, ja i govorim Cohenovu poeziju. Početna zamisao je bila da to bude meditativno veče poezije. Kada smo počeli sa probama, znali smo da ne želimo samo odsvirati Cohena i polazili smo uvek od teksta te tražili našu ličnu autorsku interpretaciju. Oboma je to išlo dosta spontano, oboje smo zaljubljenici u poeziju i Cohen nam je davao puno prilika da se izrazimo. Ono što nismo mogli očekivati i što smo se malo i bojali jeste reakcija publike. No ona je odgovorila otvorenim stavom prema našim interpretacijama, pratila nas je u tišini i stvaralo se polje poverenja u kojem smo mogli izmenjivati svoje tuge, boli, strasti i veselja sve preko omiljenog Cohena. (Maja Posavec, za portal Ravno Do Dna)

Koncept je stekao izuzetnu popularnost i izvan Hrvatske pa su osim više koncerata u Zagrebu, bili rasprodati i oni u Sarajevu te Mostaru.

 

Fotografije: Hangtime Agency

Najnovije