Dođi arhiva

Sajam knjiga u Beogradu – dođi, vidi, pročitaj!

Sajam knjiga u Beogradu – dođi, vidi, pročitaj!

Na dobro poznatom mestu, u halama Beogradskog sajma od 23. do 30. oktobra, čeka te 65. Međunarodni beogradski sajam knjiga!

Da li si već odlučio/la koje knjige želiš da pročitaš?

Ukoliko nisi, evo naših predloga za čitanje u predstojećim jesenjim danima.

Rejčel, ljubavna priča, Radovan Nastić

Da li si čitao/la roman Milene Marković Deca? Ukoliko jesi i dopao ti se, poetski roman Radovana Nastića biće nesumnjivo dobar izbor za tebe. Rejčel, ljubavna priča je razgovor o ljubavi, nedoumicama, vezivanju i emocijama. Roman prati glavnog lika koji sanjari o ljubavi promatrajući je kroz filmski objektiv klasičnih filmova, iako je ona najčešće miljama daleko od idealne. Autor u delu na zanimljiv način prepliće savremeno, romantično i surovo. Ovo je knjiga koja će ti nesumnjivo držati pažnju!

Betmen nad Zvezdarom / Robin sa Krsta, Jelena Bogavac

Jesi li čuo/la za termin roman klepsidra? To su romani koji se čitaju sa obe strane, a zajednički kraj nalazi se u sredini dela. Već zvuči zanimljivo, zar ne? Upravo to te čeka u nastavku romana Jelene Bogavac. Roman prati nastavak priče o opasnom momku sa Zvezdare, prikazujući društveni pejzaž u kome se mladi ljudi nalaze. Betmen i Robin su dva junaka koja pričaju priču o vremenu koje je prošlo, ali i onome koje će doći. Zanimljivo, dinamično i savremeno.

Njujorško zaveštanje, Zorana Kokir

Radnja romana odvešće te u američki dom 1919. godine. Skladnu, porodičnu idilu narušiće tajna praćena neočekivanim događajem. Autorka nas odmah potom vraća u Beograd, čitav vek kasnije.  Katarina, jedna od junakinja romana, u škrinji pronalazi fotografiju članova njujorške porodice kod kojih je njena prabaka u mladosti boravila. Sastavljanje delova porodične slagalice i tajne koja junakinja otkriva niz nepoznanica. Opisi Njujorka dvadesetih godina nesumnjivo će te ostaviti bez daha, kao i porodične tajne koje junakinja romana otkriva.

Igra beskonačne zakrivljenosti, Zorana Manić 

Ova mlada autorka, pripovedajući jednu misterioznu ljubavnu priču, postavlja pitanje da li vreme zaista protiče ili se sve iznova ponavlja. U romanu oživljavaju brojne nedoumice iz sveta fizike, a autorka nas na zanimljiv način motiviše da maštamo i zamišljamo kakav bi naš svet bio ako bismo znali da je u stvari sve igra, i to igra beskonačne zakrivljenosti. Preplitanje stvarnosti, nadrealnosti, smisla i besmisla nateraće te da se zapitaš – šta ako je sve oko nas samo fikcija?

Čekiraj naše predloge i piši nam tvoje naslove za ušuškano jesenje čitanje.

Ove i brojne druge naslove možeš naći na štandu izdavačke kuće Portalibris u Hali 1 Beogradskog sajma. 

 

Izvor ilustracije: Freepik

Najnovije