Dođi

Otvorene prijave za 8. Sajam karijernog vođenja i savetovanja

Otvorene prijave za 8. Sajam karijernog vođenja i savetovanja

Zadovoljstvo nam je da Vas pozovemo da se u ime Vaših škola, Kancelarija za mlade i organizacija civilnog društva prijavite za učešće na Sajmu karijernog vođenja i savetovanja (KViS), koji će se održati 1. decembra 2022. godine, sa početkom u 12h, u Beogradu, ulica Resavska 22. 

BOŠ, ovog puta u saradnji sa Nacionalnom asocijacijom Kancelarija za mlade, organizuje Sajam karijernog vođenja i savetovanja.

Sajam ima za cilj da okupi timove srednjih škola za karijerno savetovanje i vođenje, Kancelarije za mlade i organizacije civilnog društva koje se bave karijernim vođenjem i savetovanjem, kao i druge zainteresovane predstavnike srednjih škola i drugih institucija i organizacija. Ovaj događaj biće jedinstvena prilika da se razmene iskustva i time unapredi rad u ovoj oblasti koja je od velikog značaja za povećanje zapošljivosti mladih. 

Ukoliko želite da predstavite aktivnosti svoje škole, Kancelarije za mlade ili organizacije i da se takmičite za vredne  nagrade, možete se prijaviti u svojstvu izlagača. Ukoliko želite da prisustvujete Sajmu kako biste se upoznali sa primerima dobre prakse u karijernom vođenju i savetovanju učenikamožete se prijaviti u svojstvu učesnika.

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu izlagača: 

 Na konkurs za izlagače na Sajmu mogu da se prijave sve srednje škole koje imaju:

  • Usvojen Program karijernog vođenja i savetovanja za školsku 2022/23 godinu;
  • Formiran školski Tim za karijerno vođenje i savetovanje;
  • Aktivno rade na pružanju usluga karijernog vođenja i savetovanja;

Kao i Kancelarije za mlade i organizacije civilnog društva koje:

  • Aktivno realizuju različite aktivnosti KViS sa različitim ciljnim grupama; 
  • Imaju ostvarenu saradnju sa različitim relevantnim akterima koji mogu pružiti podršku zapošljavanju;

Ukoliko se prijavljujete u svojstvu izlagača, neophodno je da do 23. novembra 2022. do 17h popunite onlajn formular koji se nalazi OVDE kao i da nam do naznačenog datuma na imejl adresu puz@bos.rs pošaljete potrebnu dokumentaciju.

  1. Za srednje škole: Školski Plan i program karijernog vođenja i savetovanja za školsku 2022/2023. godinu.
  2. Za KZM/ OCD: Izveštaj o aktivnostima karijernog vođenja i savetovanja koje ste realizovali u proteklih godinu. Izveštaj o aktivnostima u slobodnoj formi treba da uključi opis aktivnosti, ko su realizatori aktivnosti, opis ciljne grupe koja je uključena u aktivnosti, i rezultate aktivnosti. 

 

Nakon isteka roka za prijavu stručna komisija će odabrati školske timove za karijerno vođenje i savetovanje, predstavnike organizacija i Kancelarija za mlade, koji će dobiti priliku da učestvuju kao izlagači i predstave ostalim prisutnima svoje aktivnosti.

Kriterijumi koje će stručna komisija uzimati u obzir pri odluci o dodeli statusa izlagača, kao i prilikom ocenjivanja pristiglih prijava, biće dostavljena dokumenta.

Komisija će naročito ceniti planove i programe čija je strukutra, kao i predviđene aktivnosti, u skladu sa Pravilnikom Standarda usluga karijernog vođenja i savetovanja.

Posebni kriterijumi koji će komisija uzeti u obzir pri ocenjivanju je kvalitet i razvnovrsnost aktivnosti u sledeće tri kategorije:

  • Saradnja sa poslovnim sektorom
  • Digitalne inovacije u oblasti karijernog vođenja i savetovanja
  • Aktivnosti karijernog vođenja i savetovanja u radu sa učenicima iz osetljivih grupa
Na Sajmu će školski timovi, timovi Kancelarija za mlade i organizacija imati priliku da detaljnije predstave svoje aktivnosti u KViS-u komisiji i ostalim posetiocima.

Prijavljivanje za Sajam u svojstvu posetioca

Prijava za posetioce se izvršava putem onlajn formulara. Ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete Sajmu u svojstvu posetioca i upoznate se sa programima i aktivnostima najaktivnijih srednjoškolskih timova za karijerno vođenje i savetovanje, kao i organizacija i Kancelarija za mlade koje sprovode aktivnosti KViS, molimo vas da se prijavite putem onlajn formulara koji možete naći OVDE, najkasnije do 23. novembra 2022. godine.

Svi prijavljeni će povratnu informaciju o učešću u svojstvu izlagača ili posetioca dobiti po isteku roka za prijavu.

Za sva dodatna pitanja možete se obratiti Mariji Milosavljević iz Beogradske otvorene škole, putem imejla marija.milosavljevic@bos.rs ili putem telefona 011/3065800.

 
Radujemo se vašim prijavima!

Najnovije