Dođi arhiva

Predstava inkluzivne međunarodne trupe ne-glumaca

Predstava inkluzivne međunarodne trupe ne-glumaca

U Beogradu, u sredu, 08. marta, odigraće se premijera predstave „(Ne)vidljivi“, čije glumce čini nesvakidašnja inkluzivna međunarodna trupa. Predstava se odigrava u Malom pozorištu „Duško Radović“ sa početkom u 19 časova, a ulaz na događaj je besplatan.

Koliko puta u životu su vam rekli da nešto ne može? Pretpostavili da niste za bolje? Prevideli vašu snagu i potencijale? Ubeđivali vas da poslušate tuđ savet umesto da verujete u sebe? Učesnicima ove specifične predstave ovakve rečenice su svakodnevica. Oni su tu da pokažu da sve može, pa i da se napravi inkluzivna međunarodna pozorišna koprodukcija u osam dana zajedničkog rada tri grupe ne-glumaca – mladih bez roditeljskog staranja, osoba sa invaliditetom, mladih nezaposlenih i volontera iz organizacija iz Srbije, Italije i Hrvatske.

„Ovo je redak događaj koji najavljujemo i pre nego što predstava postoji. Naša ekipa je trenutno u Vršcu i iz dana u dan gradi predstavu kroz radionice primenjenog pozorišta, u kojima istražuju sebe i druge, ukazuju na probleme sa kojima se njihove grupe suočavaju i grade prostor da skinu nedivljivi plašt kojim su u širem društvu često prekriveni.“, navodi Lidija Bukvić Branković ispred Cepore i dodaje: „Stoga će posetioci imati priliku da, 08. marta, ugledaju rezultat rada ove fantastične trupe i iskoriste priliku da zajedno sruše nekad vidljive, a nekad nevidljive barijere koje nas dele.“

Ovaj nesvakidašnji poduhvat deo je projekta podržanog kroz program Kreativna Evropa pod nazivom „TOUCH“ (prevod: „Dodir“), usmerenog na upotrebu pozorišnih praksi za osnaživanje različitih osetljivih grupa i stvaranje prostora za povezivanje i razmenu između ljudi sa različitim životnim iskustvima – kako onih na sceni tako i svih u publici.

Foto: Cepora

Najnovije