Dođi arhiva

Ne propustite: Uzlet pre-party sa DJ Cosmic G-jem u beogradskim Silosima

Ne propustite: Uzlet pre-party sa DJ Cosmic G-jem u beogradskim Silosima

Foto: Boš

U četvrtak 22. Juna sa početkom od 20 časova u Kulturnom centru Silosi u Beogradu održaće se promo žurka čačanskog festivala Uzlet. Za DJ pultom naći će se jedan od vodećih domaćih Dj-eva i producenata Igor Radošević - Cosmic G.

Uzlet festival se održava po prvi put ove godine u parku Mladosti u Čačku. Na dva festivalska stejdža, koji su smešteni na ušuškanoj lokaciji tik pored gradske reke Zapadne Morave, čuće se rock, (t)rep i elektro zvuci. Jedan od headliner-a je ikona jugoslovenskog i hrvatskog novog talasa i world music-a, Darko Rundek. On će nastupiti sa svojim bendom Ekipa u petak 28. jula. Među izvođačima prvog festivalskog dana biće i Porto Morto, novoosnovani bend Oxajo i domaća kantautorka Nataleè. Za DJ pultom će se naći neprevaziđeni electro dvojac DJ Brka & Runy, Cosmic G i Dijana Dee.

U subotu 29. jula, na festivalskoj bini nastupaće i jedno od najperspektivnijih imena regionalne i hrvatske muzičke scene, z++. Glasan ženski rep zvuk - Mimi Mercedez, začuće se istog dana na Uzletu. Subota je rezervisana i za vrhunskog beogradskog DJ-a Kristijana Molnara, avangardni slovenački (t)rap sastav Matter, legende domaće hip-hop scene FTP, kao i čačanski izvođač Johnny Repp. Na DJ pultom naći će se Sergej Krstić i Danilo Kas, Mark Andersson i Den Heldersi.

Za zagrevanje za festival na pre-party eventu u Beogradu biće zadužen Igor Radošević, a.k.a. Cosmic G, 27-godišnji je DJ I producent iz Beograda. Muzički početak je imao u osnovnoj školi, gde je završio smer za gitaru. Posle istog upisuje i srednju muzičku i uporedo postaje deo benda u kom je uz mesto gitariste miksovao pesme i time se upoznao sa programima za produkciju. Prvi dodir sa elektronskom muzikom je imao sa 15 godina posle kog u potpunosti prebacuje svoj fokus na nju - kao producent, a kasnije i DJ. Muzički put gradi godinama, kroz širok spektar različitih žanrova. Rezident je u dva beogradska kluba, gde je u poslednje tri godine ugostio preko 20 stranih di-džejeva. Uz produkciju i tri štampana vinyl izdanja, kao i dosta digitalnih ili delova kompilacija, dobija priliku da pušta i po svim državama Evrope i festivalima u regiji. Izdanja ima na etiketama kao što su Haws, Vakum, Goddezz, System 108, Comma Trax, Snippets. 


Najnovije