Dođi arhiva

KKN, Nemanja Radulović, Crna lista i Keni nije mrtav ispred Mascoma na Arsenal Festu

KKN, Nemanja Radulović, Crna lista i Keni nije mrtav ispred Mascoma na Arsenal Festu

foto: Arsenal fest

Kanda, Kodža i Nebojša, Nemanja Radulović & Orkestar Double Sens, Keni nije mrtav i Crna lista nastupaju ove godine na Arsenal festu koji će na prostoru „Kneževog arsenala“ (Kragujevac) biti održan od 28. juna do 1. jula.

Izdavačku kuću Mascom predstaviće bendovi i artisti koji su, po mnogim prvenstveno izdavačkim i koncertnim aktivnostima, obeležili proteklih godinu dana.

U sredu, 28. juna već oko 20 časova nastupiće beogradska pank ekstravaganca – grupa Crna lista. Ovaj bend čine pioniri prestoničke pank scene. Prošle godine su objavili debitantski album (na vinilu), koji je sačinjen od pesama njihovih matičnih bendova (Defektno efektni, Urbana gerila, TV Moroni), originalno zabeleženih na kompilaciji „Artistična Radna Akcija“ (1981). Danas Crna lista zvuči spektakularno. Svoju sviračku superiornost bend je demonstrirao nastupom pred veliki beogradski koncert grupe Kanda, Kodža i Nebojša marta ove godine u Domu omladine.

Odmah potom nastupiće sastav koji narednih godina očekuju velike stvari. Nakon upravo završenih koncerata na zagrebačkom i beogradskom Beer Festu, najmlađi srpski pank rok sastav Keni nije mrtav sviraće u srcu Šumadije i pokazati zašto o njima pišu portali od Vardara pa do Triglava. Sa dva nova aktuelna singla „Pod tvojim prstima“ i „Nema nazad“ (feat. Zembo Latifa ) Keniji su osavremenili svoj izraz predstavljen na debitantskom albumu „Ajmo da plešemo“. Ovaj bazično pankerski trio, dozvolio je upliv modernog elektronskog, hip-hop/trep zvuka kom su svojim energičnim nastupom i buntom dali smisao.

Jedan od bendova koji će definitivno obeležiti prvo festivalsko veče Arsenala jeste najomiljeniji rokenrol sastav – Kanda, Kodža i Nebojša. Njihov poslednji studijski album, pod nazivom „Beton“, obeležio je regionalno rokenrol izdavaštvo u 2022. godini. Izdanje karakteriše niz izuzetnih hit singlova kao i (konačno) uspeh koji ovaj bend, posle više od trideset godina postojanja, postiže u Hrvatskoj gde su se mediji prilično zainteresovali za diskografiju najvećeg rokenrol sastava koje je iznedrila beogradska rokenrol scena tokom turbulentnih devedesetih godina. Bend Kanda, Kodža i Nebojša je nedavno nastupio na Malti odakle dolaze snimci zabeleženi u aktuelnom video spotu za pesmu „Odnose me“.

Iz festivalske ponude u četvrtak, 29. juna izdvajamo veliki koncert najtraženijeg, najuspešnijeg i neomiljenijeg violiniste svetskog glasa. Reč je o Nemanji Raduloviću koji će na Arsenal Festu predstaviti program sa aktuelnog LP-ja „Roots“. Ovaj umetnik je upravo na svetskoj turneji sa svojim orkestrom Double Sens. Preko Amerike i dalekog Japana stiže na ove prostore gde će održati seriju koncerata. Zahvaljujući saradnji koju izdavačka kuća Mascom ima sa partnerima iz Warner Classics, novi album „Roots“ Nemanje Radulovića je ekskluzivno za tržište Srbije štampan na vinilu. Posetioci Arsenala biće u prilici da tokom druge festivalske večeri i nabave svoj primerak ovog izdanja.

Više o programu festivala na: https://arsenalfest.rs/

Crna lista: https://www.youtube.com/watch?v=QeWOMQwtIzw

Kanda, Kodža i Nebojša: https://www.youtube.com/watch?v=ZKS90t_19IQ

Keni nije mrtav: https://www.youtube.com/watch?v=uRcz-tED6II

Nemanja Radulović: https://www.youtube.com/watch?v=tlzRZYPl4ok

Najnovije