Dođi arhiva

Euforija uz Parni valjak, Joker Out i Buč Kesidi na otvaranju Arsenal festa 13

Euforija uz Parni valjak, Joker Out i Buč Kesidi na otvaranju Arsenal festa 13

foto: Live Production

Trinaesto izdanje kragujevačkog Arsenal festa u prostoru Kneževog arsenala započelo je u euforičnoj atmosferi nastupima Parnog valjka, sastava Joker Out i Buč Kesidi i repera Đorđa na Main Stageu, a žurka je do sitnih sati potrajala i na Gardenu i Explosive DJ bini.

Reke obožavalaca su hrlile na samo otvaranje festivala na glavnoj pozornici, u želji da vide prvi nastup Parnog valjka u Srbiji u novoj fazi, posle smrti Akija Rahimovskog. Aplauzima i ovacijama su dočekali legendarni bend i tako „aminovali“ odluku Huseina Hasanefendića Husa i ekipe da nastave sa radom. Mladi pevač Igor Drvenkar je odmah, od uvodne pesme „Ljubav“ zagospodario scenom, „otapajući led“ i kod najsumnjičavijih skeptika. Standardno perfektno usviran bend je nizao hit za hitom iz svih faza skoro 50 godina duge karijere, a tu se sjajno uklopio i prvi snimljen sa Igorom, „Moja glava, moja pravila“. Sticajem okolnosti, uloga pratećeg vokala Tine Kresnik sada je još značajnija, i to se posebno oseti u ovoga puta bluzerski obojenoj ’Prokletoj nedelji“. Valjak je glasnim pokličima pozvan na bis, gde se horski pevala „Sve još miriše nju“.

                                                                                        foto: Live Production

Joker Out, bend koji je ove godine predstavljao Sloveniju na Evrosongu, izaziva u regionu ogromno oduševljenje mahom mlađe populacije, pa tako nešto, očekivano, nije izostalo ni u Kragujevcu. Ka Bojanu Cvjetićaninu, koji predstavlja prototip modernog frontmena, svašta je poletelo od strane obožavateljki – cveće, plišane mede... „Plastika“, Demoni“, „Barve oceana“ – pevalo se iz svih grla i bez greške, bilo da je tekst na slovenačkom ili na srpskom jeziku. I „džokeri“ su počastili publiku izlaskom na bis.

                                                                                                foto: Live Production

Prošle godine su, takođe na Main stageu, otvorili festival i mnoge ostavili bez daha, pa sada egzaltiranost publike dok su Buč Kesidi na bini više ni za koga nije iznenađenje. U svežoj noći pančevački dvojac je na svom četvrtom nastupu u Kragujevcu održao sjajan štimung najznačajnijim numerama sa prva dva albuma, ali i singlovima koji najavljuju treće izdanje. U savršenu celinu su se uklopile „Curimo po asfaltu“, „Subota“, Tiho“, „Skupi snagu“, „Nedelja ujutru“...Kolegijalno, ali i prijateljski  Buč Kesidi su pružili podršku Joker Outu, kao i reperu Đorđu, takođe miljeniku „milenijalaca“ koji je, u sitne sate, dočekan masovnim, glasnim uzvikivanjem njegovog imena. Prava vojska fanova je, uz ruke konstantno u vazduhu, ispratila njegov nastup, a Đorđe sa svojom ekipom im je često prepuštao mikrofon.

                                                                                          foto: Live Production

Uvodne festivalske večeri, na Gardenu su se nizali Crna lista, Fraktal, Kanda, Kodža i Nebojša, Keni nije mrtav, Porto Morto, a večeras posetioce očekuje i prava gitarska noć uz The Cult, Clutch, Vlatka Stefanovskog, Let 3! 

Najnovije