Dođi arhiva

Jelena Tomašević i SMAK u Botaničkoj bašti krajem jula

Jelena Tomašević i SMAK u Botaničkoj bašti krajem jula

foto: CEBEF

Garden Sessions serija koncerata u Botaničkoj bašti “Jevremovac” obogaćena je novim atraktivnim imenima: 27. jula nastupiće poznata srpska pevačica Jelena Tomašević, a 28. jula publiku očekuje poznati rok zvuk – grupa SMAK plus. Svi koncerti počinju u 20.30 časova. Ulaznice se mogu nabaviti na tickets.rs i na Ticket Vision prodajnim mestima.

Već treću godinu zaredom Centar beogradskih festivala – CEBEF organizuje ove popularne koncerte na otvorenom. Da podsetimo, ove sezone u okviru Garden Sessions sezone, spisak nastupa je sledeći:

  • 20. jul – Marčelo
  • 21. jul – Kanda, Kodža i Nebojša
  • 22. jul – Tijana Bogićević
  • 23. jul – Bajaga i instruktori
  • 27. jul – Jelena Tomašević
  • 28. jul – SMAK plus
  • 30. jul – Nuvel Vag

Jelena Tomašević-Bosiljčić je čuvena srpska pop pevačica poznata po svom snažnom vokalnom umeću, dobitnica brojnih internacionalnih i domacih nagrada za interpretaciju, hit ili album godine. Bila je predstavnica Srbije na Pesmi Evrovizije sa pesmom „Oro“ i dobitnica je nagrade "Zlatna značka grada Beograda za doprinos srpskoj kulturi". Jelena je imala čast da nastupi kao pop gošća na koncertu slavnog svetskog tenora Andree Bočelija na njegovom koncertu u Beogradu.  Pobedom na Beoviziji 2005. godine sa kompozicijom Željka Joksimovića "Jutro", Jelenina karijera je počela da se kreće uzlaznom putanjom. Uspešno se bavi sinhronizacijom dugometražnih animiranih filmova, godinama učestvuje u žiriranju dečijeg muzičkog takmičenja "Pinkove zvezdice", na internacionalnoj sceni svakim nastupom i dalje predstavlja srpsku kulturu u najboljem svetlu.

Jelena Tomašević održaće koncert 27. jula u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Grupa SMAK plus predstavlja nastavak rada grupe SMAK ali sa mlađim članovima. Ponešto od standardnog repertoara biće zamenjeno numerama koje Smak nije izvodio uopšte ili je izvodio na svojim nastupima pre više decenija. Članovi benda su: Dejan Stojanović Kepa Jr, Miki Mihailović, Filip Milanović, Dejan Zdravevski, Jovan Mitrović, Jovan Pantić, Marko Stojanović Kepa Jr Jr.

Dejan Stojanović, Kepin sin, je već skoro 30 godina standardni član benda, tačnije od albuma “Bioskop Fox” koji bio u pripremi još 1994. Miki Mihailović dolazi iz Čikaga i sin je Točkovog brata Slobodana koji tamo živi. Svirao je gitaru u grupi “Somewhwere In Between”. Filip Milanović je Zoranov sin koji je u Smaku na basu zamenio Miloša Petrovića 2015. Dejan Zdravevski je klavijaturista u Smaku od 2012 godine. Jovan Mitrović je bio gitarista u grupi “Lates” iz Beograda. Jovan Patić dolazi iz Valjeva i u Smaku je debitovao na Đurđevdanskom koncertu u Kragujevcu 2022, pre toga je bio u Smak-tribute bendu “Mračni mol” iz Beograda. Marko Stojanović je takođe debitovao na istom koncertu u pesmi “Cigansko srce”. Plan je da Smak plus nastavi sa radom tamo gde Smak sa osnivačima ne bi tako često nastupao. Namera benda je da osim postojećih numera iz repertoara Smaka u njega uvrsti i po neku novu kompoziciju koju Smak još nije snimio, tj sasvim nove pesme za album koji bi nosio naziv Smak plus.

Grupa SMAK plus održaće koncert 28. jula u Botaničkoj bašti “Jevremovac”.

Najnovije