Dođi arhiva

Premijera opere Andre Šenije 1. oktobra – zvezde svetskih operskih scena gosti Beograda

Premijera opere Andre Šenije  1. oktobra – zvezde svetskih operskih scena gosti Beograda

foto: Dušan Milenković

Opera Umberta Đordana "Andre Šenije" biće izvedena u Beogradu u Velikoj sali MTS dvorane 1. oktobra u 20 časova.

Publika će imati priliku da uživa u strastvenoj operi o borbi za ljubav i ideale.  Romantični pesnik Andre Šenije je preplavljen svojom nemogućom ljubavlju prema Madaleni koja je pripadnica aristokratije, dok je on samo siromašni pripadnik Francuske revolucije. Iako je ceo njihov svet razdvojen velikim nasiljem, njihova ljubav neće biti uskraćena čak i ako ih oboje košta života.

Glavni protagonisti biće poznati italijanski tenor Dario Di Vietri (Andre Šenije) u čijoj se bogatoj operskoj biografiji nalaze nastupi u Veronskoj areni, Rimskoj operi, Napuljskoj i drugim operskim kućama, zatim u ulozi Žerarda naći će se italijanski bariton Alberto Mastromarino čiji su zapaženi nastupi u Bečkoj operi, Berlinskoj operi, Kraljevskoj operi u Londonu, Metropoliten operi u Njujorku; u ulozi Madalene je Marija Jelić, naša mlada operska zvezda koja je pevala sa istaknutim umetnicima: Plasidom Domingom, Elenom Garančom,  imala zapažene nastupe u ulogama Aide, Toske, Mimi u našoj zemlji i inostranstvu; u ulozi Bersi biće italijanski mecosopran Irene Molinari koja nastupa u najznačajnijim italijanskim operskim kućama, a u ulozi Madelon nastupa izraelsko-litvanski mecosopran Marta Matalon. Učestvuju hor i orkestar umetničkog ansambla Ministarstva odbrane “Stanislav Binički”.

Dirigent predstave je renomirani italijanski maestro, Marčelo Motadeli. Reditelj predstave je Dejan Prošev.

Ulaznice za operski spektakl "Andre Šenije" mogu se nabaviti na blagajni MTS Dvorane,  Ticket Vision prodajnim mestima, kao i onlajn na sajtu tickets.rs.

Opera "Andre Šenije" biće izvedena u produkciji MTS Dvorane, uz podršku Italijanskog instituta za kulturu u Beogradu. 

Najnovije