Dođi arhiva

Marčelo, Bajaga i Instruktori i Tijana Bogićević oduševili publiku u prvom delu Garden Sessions koncerata

Marčelo, Bajaga i Instruktori i Tijana Bogićević oduševili publiku u prvom delu Garden Sessions koncerata

foto: CEBEF / Marina Pešić

Garden Sessions sezona koncerata u beogradskoj Botaničkoj bašti počela je treću godinu zaredom. Seriju atraktivnih koncerata otvorio je muzičar i pisac Marko Šelić Marčelo 20. jula 2023, koji je ovim nastupom obeležio 20. godišnjicu od objavljivanja svog prvog studijskog albuma"De Facto". Usledio je koncert Bajage i Instruktora 23.jula 2023, koji je nedeljama unapred bio rasprodat. Treći po redu održan je koncert TIjane Bogićević 24. jula u takođe punom “Jevremovcu” (zbog vremenskih uslova taj koncert je pomeren sa 22.jula). Ove koncerte organizuje Centar beogradskih festivala – CEBEF, a svi nastupi počinju u 20.30 i završavaju se do 23 časa, zbog pravila održavanja događaja u centru grada i Botaničkoj bašti.

Na repertoaru Marčelovog koncerta u "Jevremovcu" bile su aktuelne numere sa šestog studijskog albuma "Nojeva varka", na radost brojnih obožavalaca. U toku nastupa koji je trajao oko dva sata u prijatnoj atmosferi Botaničke baste svestrani Marčelo je, pored svojih pesama i hitova, prisutne oduševio čitanjem svoje poezije što je publika zadovoljno pozdravljala. Na hip-hop sceni Marčelo se pojavio krajem devedesetih godina, ali vrlo brzo je izašao iz žanrovskih okvira i obogatio je svoj umetnički izraz, dok je angažovana umetnost odrednica njegovog rada.

Bajaga i Instruktori održali su u nedelju uveče koncert u fantastičnoj atmosferi. Publika je u preko dva sata svirke mogla da čuje presek njihovih najvećih hitova. Sadašnji postavu čine: Momčilo Bajagić Bajaga - gitara, vokal; Živorad Žika Milenković - gitara, vokal, perkusije; Aleksandar Saša Lokner - klavijature, vokal; Marko Nježić - gitara; Vladimir Vlada Čukić – bas gitara, i Marko Kuzmanović - bubnjevi. Posebna poslastica koncerta bilo je izvođenje hit numera uz gostujuće gudače ("Ruski voz", "Od kada tebe volim" i "Zažmuri"), dok su uz Sonju Kalajić sa testerom odsvirali "Grudi nosi ko odlikovanja" i "Rekla si". Izvedeno je 29 pesama, a za kraj je publika horski pevala hit “Samo nam je ljubav potrebna”. Zbog vremenskih ograničenja Bašte nije bilo moguće da se koncert produži, iako je publika ostala duže i želela nastavak.

Garden Sessions koncert održala je izuzetna pevačica Tjana Bogićević koja je još jednom pokazala da ima veliki broj fanova, a u publici su bile i brojne poznate ličnosti iz svih oblasti javnog života. Na ovom koncertu Tijana je izvela svoje brojne hitove koje je publika horski ispratila, a imala je i goste sa kojima je duetski izvela nekoliko pesama, među kojima su: mlad pevač Nemanja Radošević, glumica Jelena Gavrilović i kompozitor i aranžer Aleksandra Sara Milutinović.

U drugom delu Garden Sessions koncerata, od 27. do 30. jula, publiku očekuju:

  • 27. jul – Jelena Tomašević
  • 28. jul – SMAK plus
  • 29. jul – Kanda, Kodža i Nebojša (koncert pomeren sa 21. jula)
  • 30. jul – Nuvel Vag

Ulaznice se mogu nabaviti na sajtu tickets.rs, svim Ticket Vision prodajnim mestima, kao i neposredno pred svaki koncert na ulazu iz Takovske.

Najnovije